Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjoje protestuojama prieš Šiaurės Korėjos generolo vizitą

Seule šeštadienį protestavo 2010 metais nuskendusiame Pietų Korėjos karo laive žuvusių jūrininkų giminaičiai, nepritariantys Šiaurės Korėjos generolo, kaltinamo dėl šios korvetės nuskandinimo, apsilankymui žiemos olimpiadoje.
Kim Yong-Cholas
Kim Yong-Cholas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

46 laive „Cheonan“ žuvusių jūreivių giminaičiai ragino Seulą atsisakyti Kim Yong Cholo, kuris vadovaus Šiaurės Korėjos aštuonių narių delegacijai sekmadienį įvyksiančioje olimpiados uždarymo ceremonijoje, vizito.

Olimpiados uždaryme taip pat dalyvaus JAV prezidento Donaldo Trumpo duktė ir svarbi patarėja Ivanka, tad Seulo pareigūnams protokolo klausimai kelia nemažai rūpesčių.

Kim Yong Cholas daugelio yra kaltinamas dėl virtinės atakų prieš Pietų Korėją, įskaitant „Cheonan“ torpedavimą beveik prieš aštuonerius metus. Jis taip pat siejamas su keturias gyvybes nusinešusiu Pietų Korėjos Jongpjongdo salos apšaudymu tais pačiais metais.

„Įvykdykit mirties bausmę Kim Yong Cholui“, – skandavo maždaug 30 „Cheonan“ aukų giminaičių per mitingą Seulo centre.

Susivienijimo ministerijos atstovas Baek Tae-hyunas yra sakęs, kad vyriausybė žino apie daugelio nuogąstavimus dėl šio vizito, bet vertina tai kaip „galimybę pagerinti ryšius tarp Korėjų“.

Kim Yong Cholo vadovaujamoje Šiaurės Korėjos aukšto rango delegacijoje bus Užsienio reikalų ministerijos pareigūnų, atsakingų už branduolinę programą ir santykius su JAV, todėl atsirado vilčių, kad Pchenjanas vizito metu nori aptarti branduolinį klausimą, pranešė naujienų agentūra „Yonhap“.

„Todėl laukiame žinios iš Šiaurės Korėjos“, – sakė vienas vyriausybės pareigūnas, kurį citavo „Yonhap“.

Delegaciją tikriausia sutiks Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas. Tačiau Baltieji rūmai atmetė Kim Yong Cholo ir JAV atstovų derybų galimybę.

Vašingtonas perspėjo Pchenjaną dėl „maksimalaus spaudimo“ siekiant denuklearizacijos. Tai buvo padaryta kelios valandos po to, kai JAV penktadienį paskelbė „plačiausią“ sankcijų paketą Šiaurės Korėjai.

Generolas Kim Yong Cholas atvyksta Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong Unui išreiškus „didelį pasitenkinimą“ dėl aukšto rango delegacijos, kurioje buvo ir jo sesuo Kim Yo Jong, apsilankymo olimpiados atidarymo ceremonijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius