-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 03 /08:58

Pietų Korėjoje taifūnas „Maysak“ pareikalavo mažiausiai vienos gyvybės

Pietų Korėjoje siaučiant galingam taifūnui mažiausiai vienas žmogus žuvo, o dar daugiau kaip 2 tūkst. buvo evakuoti į laikinas prieglaudas, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Taifūnas „Maysak“ sausumą pasiekė anksti ketvirtadienį Pusane pietinėje pakrantėje, kur vartė šviesoforus ir medžius, užliejo gatves.

Viena moteris žuvo stipriam vėjo gūsiui išdaužus jos buto langą Pusane. Septintą dešimtį metų einantis vyras buvo sužeistas, kai vėjas ant jo nuvertė lauke stovėjusį šaldytuvą.

Daugiau kaip 2,2 tūkst. žmonių buvo evakuoti, maždaug 120 tūkst. būstų šalies pietuose visą naktį neturėjo elektros.

„Maysak“ judėjo rytiniu Korėjos pusiasalio pakraščiu Japonijos jūros link. Jo vėjo gūsių greitis siekė 140 km per valandą.

Maždaug 3 val. Grinvičo (6 val. Lietuvos) laiku „Maysak“ vėl turėjo pasiekti sausumą – Šiaurės Korėjoje ties Kimčeku.

Stichinės nelaimės dažniau padaro didesnę žalą Šiaurės Korėjoje, kur infrastruktūra yra prasta, o iškirtus miškus kalnų šlaituose kyla didesnis potvynių pavojus.

„Maysak“ yra antras per savaitę taifūnas, užklupęs Korėjos pusiasalį.

VIDEO: Galingas taifūnas „Maysak“ užliejo gatves, vartė medžius ir šviesoforus, pranešama apie pirmąsias aukas

Stichinės nelaimės dažniau padaro didesnę žalą Šiaurės Korėjoje, kur infrastruktūra yra prasta, o iškirtus miškus kalnų šlaituose kyla didesnis potvynių pavojus.

Šiaurės Korėjos oficialioji naujienų agentūra KCNA pranešė, kad tikrinami pastatai, keliai, geležinkeliai, pasėliai ir kanalizacijos sistemos, į saugias vietas nukreipti žvejybiniai laivai, taikomos „skrupulingos“ apsaugos priemonės elektrinėms.

„Maysak“ yra antras per savaitę taifūnas, užklupęs Korėjos pusiasalį. Praėjusią savaitę taifūnas „Bavi“ pusiasalyje apgadino pastatų ir pasėlių, bet žmonių, regis, nežuvo.

Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida parodė reportažų apie potvynius rytinės pakrantės miestuose Vonsane ir Tančone, bet apie jokius nukentėjusius žmones pranešimų kol kas nebuvo.

Japonijos pakrančių apsauga ieško dingusio laivo su 42 žmonių įgula, kuris plukdo 5,8 tūkst. karvių. Laivas audringoje jūroje prie vienos pietinės Japonijos salos pasiuntė nelaimės signalą. Gelbėtojai jūroje išgelbėjo vieną šio laivo įgulos narį, bet daugiau informacijos kol kas nebuvo.

Antradienį „Maysak“ padarė nedidelę žalą Japonijos Okinavos saloje.

Tuo tarpu kita virš Ramiojo vandenyno susiformavusi audra juda į šiaurę ir iki savaitgalio turi pasiekti sausumą. Atogrąžų audra „Haishen“, kurios vėjų greitis siekia 90 km per. val., gali sustiprėti prieš pasiekdama pietines Japonijos salas. Pirmadienį audra turėtų užklupti Korėjos pusiasalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius