Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjoje taifūno aukų padaugėjo iki 17

Pietų Korėjos gelbėtojai trečiadienį rado dar du lavonus netoli dviejų sudužusių Kinijos žvejų laivų, tad per šalį praslinkusio taifūno patvirtintų aukų skaičius padidėjo iki 17.
Vėjo ir stiprios liūties neatlaikiusi dalis sienos nugriuvo ant automobilio.
Vėjo ir stiprios liūties neatlaikiusi dalis sienos nugriuvo ant automobilio. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pietų Korėja

Taifūnas „Bolaven“, kuris buvo smarkiausias Pietų Korėjoje per beveik dešimt pastarųjų metų, nuniokojo pietvakarinius ir pietinius šalies regionus.

Antradienį paryčiais jis užnešė ant uolų du Kinijos žvejybos laivus prie pietinės Čedžu salos, o pareigūnai surengė dramatišką gelbėjimo operaciją.

Narų kostiumus dėvintys pakrančių sargybos gelbėtojai grūmėsi su didelėmis bangomis ir perkėlė į saugią vietą iš viso 12 žmonių. Šeši kinų žvejai į krantą išplaukė patys, o iki trečiadienio popietės buvo rasti septyni žuvusieji. Dar aštuonis žmonės buvo dingę.

„Netoli sudužusių laivų buvo ištraukti dar du kūnai. Mes vis dar šukuojame tą teritoriją“, – Čedžu saloje esančio Seogvipo pakrančių sargybos posto atstovas Ko Chang-keonas sakė naujienų agentūrai AFP.

Paieškose, kurios dar tęsiasi, dalyvauja dešimtys narų. Pakrančių sargybos pranešime sakoma, kad bus dedamos „didžiausios pastangos“ surasti visus dingusius žmones.

Dauguma kitų aukų žuvo, kai vėjo gūsiai griovė pastatų sienas ir plėšė sienas arba parblokšdavo žmones. Viešosios administracijos ministerija nurodė, kad patvirtina 17 žmonių žūtis, įskaitant septynis kinų žvejus.

Taifūno pavojus, paskelbtas beveik visoje šalyje, jau atšauktas, o keltų ir lėktuvų reisai vyksta įprastu režimu, taip pat vėl dirba mokyklos. Tačiau Pietų Korėjai dabar gresia naujas taifūnas „Tembin“.

„Bolaven“ nuslinko į Šiaurės Korėją, kurios valstybinė žiniasklaida pranešė apie pasėliams padarytą žalą ir elektros tinklų gedimus aplink vakarinį Hedžu miestą. Plente tarp Pchenjano ir Kesongo išvartyta apie 300 pakelės medžių, todėl sutriko eismas.

Šiaurės Korėjos valstybinė naujienų agentūra nurodė, kad žala tikriausiai padidės, smarkiems vėjams ir liūtims pasiekus vakarinius regionus.

Pietų Korėjoje šis taifūnas pagal vėjo greitį buvo smarkiausias nuo 2003 metų. Smarkiausių gūsių greitis, užfiksuotas ant Mudjungo kalno pietvakariniame Kvandžu mieste, siekė 59,5 metro per sekundę (214 kilometrų per valandą).

Elektros tiekimas penkioms minutėms ar ilgiau buvo nutrūkęs beveik dviejuose milijonuose namų, o šis skaičius yra rekordinis šalyje, nurodė Viešojo administravimo ministerija.

Audra išvertė beveik 8 000 medžių; apgadino 42 laivus arba valtis ir 35 namus. Taip pat nuniokota iš viso 6 418 hektarų žemės ūkio naudmenų.

Taifūnas „Tembin“, kuris trečiadienį paryčiais buvo už maždaug 350 kilometrų į šiaurės rytus nuo Taivano sostinės Taibėjaus, artėja prie Pietų Korėjos 20 kilometrų per valandą greičiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius