Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pietų Korėjos apšaudyti skraidantys objektai pasirodė esą Šiaurės Korėjos propagandiniai balionai

Skraidantys objektai, šią savaitę privertę Pietų Korėjos pajėgas paleisti įspėjamuosius šūvius, buvo balionai, skraidinę iš Šiaurės Korėjos propagandinius lankstinukus, trečiadienį pranešė Pietų Korėjos kariškiai.
Pietų Korėjos kariai
Pietų Korėjos apšaudyti skraidantys objektai pasirodė esą Šiaurės Korėjos propagandiniai balionai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį Gynybos ministerija informavo, kad kariai ėmė šaudyti, kai neatpažintas objektas įskriejo į šalies oro erdvę iš Šiaurės Korėjos. Kariškiai sakė, jog tai tikriausiai buvo bepilotė skraidyklė.

Gynybos ministerijos atstovas spaudai Moon Sang-Gyunas trečiadienį žurnalistams sakė, kad išsamesni tyrimai parodė, jog tai veikiausiai buvo „į balionus panašūs objektai“.

Pasak pareigūno, dešimt tokių objektų buvo pastebėti skrendantys pavėjui pasienio zonoje. Kai kurie jų įskrido į Pietų Korėjos teritoriją, nurodė Moon Sang-Gyunas.

Tačiau Moon Sang-Gyunas atmetė galimybę, kad šie balionai galėto būti paleisti Pietų Korėjoje. Pasak jo, tiek Seulas, tiek Pietų Korėjoje įsikūrę aktyvistai naudoja cilindro, o ne rutulio formos balionus.

Abi Korėjos, taip pat Seule gyvenantys Pchenjano režimo priešininkai, siunčia per sieną propagandinės medžiagos, naudodami dujų pripildytus balionus.

Tačiau Moon Sang-Gyunas atmetė galimybę, kad šie balionai galėto būti paleisti Pietų Korėjoje. Pasak jo, tiek Seulas, tiek Pietų Korėjoje įsikūrę aktyvistai naudoja cilindro, o ne rutulio formos balionus.

Iš Šiaurės Korėjos pabėgęs aktyvistas Lee Min-Bokas naujienų agentūrai AFP sakė, kad plastikiniai cilindro formos balionai yra kur kas pigesni už apvalius guminius balionus.

„Jei balionai buvo rutulio pavidalo, įtarčiau, kad jie atkeliavo iš Šiaurės Korėjos“, – sakė jis.

Regione tvyro didžiulė įtampa dėl Šiaurės Korėjos branduolinių ambicijų.

Pietų Korėja ne kartą kaltino Šiaurės Korėją, kad jos žvalgybiniai dronai įskrenda į šalies teritoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius