Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjos didžiausia opozicinė partija vėl pakeitė pavadinimą

Pietų Korėjos pagrindinė opozicinė partija pirmadienį antrą kartą per trejus metus pakeitė pavadinimą, siekdama prieš balandį įvyksiančius rinkimus suformuoti konservatyvų aljansą prieš kairiosios pakraipos prezidentą Moon Jae-iną.
Park Geun-hye
Park Geun-hye / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šalies politinės partijos yra linkusios keisti pavadinimus, kad nutrauktų ryšius su suteršta praeitimi ar patiktų platesnei auditorijai.

Laisvosios Korėjos partija, kuri šiuo pavadinimu naudojosi tik nuo 2017-ųjų, bandydama atsiriboti nuo korupcijos skandalo, įtraukusio jau nušalintą prezidentę Park Geun-hye, dabar susijungė su dviem mažomis konservatyviomis sąjungininkėmis ir pasivadino Vieningosios ateities partija.

Tokį patį pavadinimą anksčiau vartojo nedidelė centristų partija Naujojoje Zelandijoje. Ši partija 2005–2017 metais priklausė valdančiosioms koalicijoms, bet vėliau buvo paleista.

Laisvosios Korėjos partija anksčiau vadinosi „Saenuri“, kitaip – Naujuoju Frontu. Šį pavadinimą 2012 metais jai suteikė Park Geun-hye.

Iki 2012 metų ji buvo vadinama Didžiąja nacionaline partija. Ji buvo suformuota 1997 metais sujungus kelias centro ir dešiniojo sparno partijas.

Po Park Geun-hye nušalinimo partijai sekėsi prastai: iš jos pabėgo dalis parlamentarų, be to, jai pakenkė skilimai parlamento konservatorių bloke.

Dabar partija siekia prieš parlamento rinkimus suvienyti jėgas, nepritariančias Moon Jae-inui.

Vieningosios ateities partija pareiškime nurodė, kad pirmadienio susijungimas yra atsakas į „rimtą žmonių reikalavimą sutvarkyti šalį“.

Po susijungimo partija turi 113 iš 295 vietų Nacionalinėje Asamblėjoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius