Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjos pajėgos apsupo penkis ginklo draugus nužudžiusį karį

Pietų Korėjos pajėgos sekmadienį įsitraukė į susišaudymą su pabėgusiu kariu, kuris buvo apsuptas viename miške po to, kai nušovė penkis savo dalinio narius sargybos poste prie sienos su Šiaurės Korėja, sekmadienį pranešė vienas gynybos pareigūnas.
Operacija Pietų Korėjoje
Operacija Pietų Korėjoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pietų Korėja

Seržantas, pavarde Limas, buvo rastas pasislėpęs netoli vienos mokyklos, už maždaug 10 kilometrų nuo savo bazės. Į priartėjusius kariškius jis sviedė granatą ir pradėjo šaudyti.

Kaip praneša naujienų agentūra „Yonhap“, bėglio tėvai buvo atvežti į incidento vietą, o motina maldavo, kad jis pasiduotų.

Kariams buvo įsakyta nukauti bėglį, jeigu jis nepasiduos.

Gretimo kaimo gyventojai buvo perspėti neišeiti iš savo namų.

„Girdėjau šūvius maždaug 10 minučių“, – 80-metis ūkininkas Byun Sang-manassakė iš to kaimo naujienų agentūrai „Reuters“.

„Negalime išeiti į lauką... Kariai pasklido visoje mūsų gyvenvietėje. Seniūnas šį rytą per garsiakalbį nurodė žmonėms likti viduje“, – pridūrė įvykių liudininkas.

Limas šeštadienio vakarą pradėjo šaudyti iš savo tarnybinio automato K2 poste į rytus nuo Seulo esančioje Gangvono provincijoje, netoli sienos su Šiaurės Korėja. Jis nukovė šešis savo dalinio karius, o dar septynis sužeidė, pranešė kariškiai.

Vienas Gynybos ministerijos pareigūnas patvirtino, kad Limas buvo laikomas „saugomu ir stebimu“ kariu, todėl dalinyje jam turėjo būti rodomas ypatingas dėmesys.

Pasak pareigūno, Pietų Korėjos kariuomenėje toks statusas gali būti paskirtas atsižvelgiant į periodiškų karių psichologinių patikrinimų rezultatus.

Limas buvo pripažintas A kategorijos saugomu karius praeitų metų balandį. Tai reiškia, jog buvo įtariama, kad jis yra linkęs į savižudybę arba kitokius incidentus ir neturėtų būti skiriamas į postus, kuriuose vyksta intensyvus budėjimas. Tačiau lapkritį jo statusas buvo sušvelnintas iki B kategorijos.

Tai reiškia, kad Limui turėjo būti skiriamas didesnis dėmesys, tačiau jis vadas galėjo jį savo nuožiūra skirti budėti sargybos postuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius