-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjos policija dėl Helovino spūsties kaltina aplaidumą ir menką pasirengimą

Pietų Korėjos policija penktadienį pareiškė, kad kaltina aplaidumą ir pasirengimo trūkumą dėl pernai Seule įvykusios pražūtingos Helovino spūsties, per kurią žuvo mažiausiai 150 žmonių.
Žmonės Pietų Korėjoje gedi mirusiųjų per spūstį
Žmonės Pietų Korėjoje gedi mirusiųjų per spūstį / „AFP“/„Scanpix“

Spalio 29 dieną populiariame sostinės naktinio gyvenimo Seulo Itevono centriniame rajone įvykusios nelaimės metu žuvo daugybė jaunų asmenų, daugiausiai – į trečią dešimtį metų įkopusios merginos.

Specialioji grupė, kuri kelis mėnesius rinko įrodymus ir apklausinėjo pareigūnus, tyrimo pabaigoje konstatavo, kad buvo padaryta didelių klaidų dėl planavimo ir reagavimo, tačiau nekaltina jokių aukščiausių vyriausybės ar nacionalinės politikos agentūrų pareigūnų.

„Organizacijos, kurios pagal įstatymus privalo užkirsti kelią nelaimėms ir į jas reaguoti, pavyzdžiui, policija, apygardos tarnybos ir Seulo metro, iš anksto nesustatė saugos priemonių arba parengė prastus planus“, – žurnalistams teigė grupės vadovas Sohn Jae-hanas.

„Net ir gavus gelbėtojų prašymus nelaimės dieną nebuvo imtasi tinkamų priemonių“, – sakė jis.

Sohn Jae-hanas pridūrė, kad prie didesnio žuvusiųjų skaičiaus prisidėjo prastas agentūrų bendradarbiavimas ir vėluojanti komunikacija bei pagalbos teikimas.

Vykdant tyrimą buvo suimti šeši žmonės, įskaitant buvusį Jongsano policijos nuovados, kuri kuruoja Itevoną, vadovą Lee Im-jae bei Jongsano rajono biuro vadovę Park Hee-youngę.

Abu šie asmenys yra sulaikyti dėl kaltinimų profesiniu aplaidumu, sukėlusiu mirtį.

Gruodį buvo aptiktas negyvas, veikiausiai nusižudęs, paauglys, kuris išgyveno Helovino spūstį, ir pareigūnai nutarė, kad jis turėtų būti laikomas nelaimės auka, todėl oficialus jų skaičius padidintas iki 159.

Sohn Jae-hanas teigė, kad tyrimo grupė nekaltina jokių Seulo miesto valdžios, Vidaus reikalų ministerijos ar nacionalinės politikos agentūros pareigūnų, nes „sunku daryti išvadas, kad buvo įvykdytas konkretus pareigų pažeidimas“.

Dėl šios nelaimės Pietų Korėjos vidaus reikalų ministras Lee Sang-minas patiria vis didesnį spaudimą atsistatydinti.

Netrukus po spūsties jis sulaukė kritikos už teiginį, kad didesnis ugniagesių ir policijos darbuotojų skaičius Itevone nebūtų padėjęs išvengti nelaimės.

Po to jis ne sykį atsiprašinėjo, o praeitą savaitę asmeniškai kreipėsi į aukų šeimas, bet savo atsistatydinimo nepateikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius