Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjos prezidentas perdavė popiežiui Pranciškui Šiaurės Korėjos lyderio kvietimą

Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas ketvirtadienį Vatikane susitikęs su popiežiumi Pranciškumi, perdavė jam Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno kvietimą apsilankyti jo šalyje, pranešė Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“.
Moon Jae-inas Vatikane
Moon Jae-inas Vatikane / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Anksčiau Pietų Korėjos prezidentūra skelbė, kad per abiejų Korėjų viršūnių susitikimą rugsėjo mėnesį Kim Jong Unas pakvietė popiežių Pranciškų apsilankyti jo šalyje ir sakė, kad jis būtų „entuziastingai priimtas“.

Moon Jae-ino ketvirtadienio audiencija pas popiežių vyko už uždarų durų. Po audiencijos prezidentas susitiks su Vatikano valstybės sekretoriumi kardinolu Pietro Parolinu.

Šiaurės Korėjoje kol kas nėra apsilankęs joks popiežius. Anksčiau Vatikanas nurodydavo, kad popiežiaus vizitui Šiaurės Korėjoje gali reikėti tam tikrų pakeitimų šioje šalyje, tokių kaip teisės į religijos laisvę užtikrinimas.

Moon Jae-inas Italijoje ir Vatikane lankosi su trijų dienų vizitu. Vėliau ketvirtadienį jis išvyks į Briuselį, kur dalyvaus Europos ir Azijos susitikime (ASEM).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius