Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjos prezidentas susitiks su Šiaurės Korėjos valstybės vadovu ir Kim Jong Uno seserimi

Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas šeštadienį susitiks su atvykstančiu nominaliu Šiaurės Korėjos valstybės vadovu ir lyderio Kim Jong Uno seserimi, ketvirtadienį paskelbė Seulo Mėlynieji rūmai.
Moon Jae-inas
Moon Jae-inas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Moon Jae-inas papietaus su aukšto rango delegacija, kurią Pchenjanas į žiemos olimpiadą atsiunčia abiem Korėjoms dėl šios sporto šventės bandant atkurti draugiškus santykius, žurnalistams sakė prezidentūros atstovas.

Šiaurės Korėjos aukšto rango delegacijai olimpiadoje vadovauja nominalus šalies vadovas Kim Yong Namas – aukščiausio rango pareigūnas, kada nors apsilankęs Pietų Korėjoje. Delegacijoje taip pat yra lyderio Kim Jong Uno jaunesnė sesuo Kim Yo Jong – vis didesnę galią ir įtaką įgyjanti figūra.

„Prezidentas Moon vasario 10 dieną priims Šiaurės Korėjos delegaciją ir papietaus su ja“, – sakė prezidentūros atstovas, kuris nenurodė, kur įvyks pietūs.

Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“ pranešė, kad Kim Yo Jong tikriausiai perduos Moon Jae-inui asmeninę žinutę nuo savo brolio.

Šiaurės Korėjos delegacijos vizitas yra diplomatinis olimpiados išprovokuoto Korėjų draugiškų santykių atkūrimo akcentas.

Delegacija penktadienį atskris lėktuvu, kuris nutūps Inčono oro uoste netoli Seulo, pranešė Pietų Korėjos Susivienijimo ministerija.

Šiaurės Korėjos delegacija penktadienį turi dalyvauti olimpiados atidarymo ceremonijoje, kaip ir JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius