Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjos prezidentė išvyko iš Mėlynųjų rūmų

Nušalintoji Pietų Korėjos prezidentė Park Geun-hye sekmadienį išvyko iš Mėlynųjų rūmų, praėjus dviem dienoms nuo Konstitucinio Teismo sprendimo pašalinti ją iš posto dėl stambaus korupcijos skandalo, sukėlusio politinę suirutę.
Pietų Korėjos prezidentė Park Geun-hye
Pietų Korėjos prezidentė Park Geun-hye / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pietų Korėja

Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“ pranešė, kad Park Geun-hye iš prezidentūros išvyko apie 10 val. Grinvičo (12 val. Lietuvos) laiku į savo privačią rezidenciją Seulo pietuose, kur šimtai jos šalininkų protestuoja prieš jos nušalinimą.

Per televiziją tiesiogiai rodyta, kaip juodas automobilis važiuoja iš Mėlynųjų rūmų ir jį lydi dešimtys policijos motociklininkų.

„Prezidentė Park Geun-Hye ką tik išvyko iš Mėlynųjų rūmų ir važiuoja į savo privačius namus. Apie jos išvykimą neskelbtas joks oficialus pranešimas“, – sakė prezidentės atstovas Kim Dong-Jo.

Konstitucinis Teismas penktadienį patvirtino parlamento balsavimą dėl apkaltos prezidentei Park Geun-hye, nedelsiant atšaukiant visus jos įgaliojimus, privilegijas, bet paliekant apsaugą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius