Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjos prokurorai iškvies buvusią prezidentę apklausai

Pietų Korėjos prokurorai apklausai kaip įtariamąją iškvies buvusią prezidentę Park Geun-hye, kurios apkaltą praėjusią savaitę patvirtino šalies Konstitucinis Teismas , antradienį paskelbė atstovas.
Park Geun-hye
Park Geun-hye / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Trečiadienį nuspręsime, kada iškviesti buvusią prezidentę Park, ir ją informuosime“, – naujienų agentūrai AFP sakė Seulo centrinio rajono prokuratūros atstovas.

„Ji bus iškviesta kaip įtariamoji“, – pridūrė atstovas.

Dar nenuspręsta, ar Park Geun-hye į prokuratūrą bus iškviesta privačiai, ar viešai, stebint žiniasklaidos operatoriams ir fotografams.

Pietų Korėjos Konstitucinis Teismas praėjusią savaitę pašalino Park Geun-hye iš posto dėl stambaus, politinę suirutę sukėlusio korupcijos skandalo ir atėmė jos teisinę neliečiamybę.

Ji jau yra paskelbta įtariamąja dėl kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo įgaliojimas. Įtariama, kad ji bendrininkavo su savo slapta patikėtine Choi Soon-Sil dėl pinigų išgavimo iš daugybės kompanijų, tarp jų – „Samsung“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius