-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Sudane suformuota vienybės vyriausybė

Pietų Sudano prezidentas Salva Kiiras paskyrė savo laikinąją vienybės vyriausybę pasidalydamas valdžia su buvusiais sukilėliais, rodo penktadienį paskelbtas įsakymas, kuris yra svarbus smarkiai vėluojančio taikos proceso žingsnis.
Pietų Sudano prezidentas Salva Kiiras
Pietų Sudano prezidentas Salva Kiiras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pietų Sudanas

Pagal 2015 metų rugpjūtį sudarytą taikos susitarimą 30 ministrų postų yra padalijami S.Kiirui, buvusiam sukilėlių vadui ir dabartiniam pirmajam viceprezidentui Riekui Macharui, opozicijai ir kitoms partijoms.

S.Kiiro įsakymas „dėl laikinosios nacionalinės vienybės vyriausybės ministrų paskyrimo“ buvo paskelbtas per vyriausybės radiją.

R.Macharas antradienį grįžo į sostinę Džubą ir iš karto buvo prisaikdintas viceprezidentu, iš kurio posto buvo atleistas penki mėnesiai prieš prasidedant karui.

Kovos kilo 2013 metų gruodį, kai S.Kiiras apkaltino R.Macharą rezgant perversmo sąmokslą. R.Macharas tai visuomet neigė.

S.Kiiro sąjungininkai Kuolas Manyangas ir Davidas Dengas Athorbei lieka atitinkamai gynybos ministro ir finansų ministro postuose. D.D.Athorbei privalo pasistengti atstatyti ekonomiką, kurią sužlugdė dveji karo metai.

Svarbus naftos ministro postas atiteko Dakui Duopui Bichokui.

Užsienio reikalų ministro postas atiteko Dengui Alorui, kuris jame dirbo Sudane, dar iki to laiko, kai 2011 metais atsiskyrė Pietų Sudanas.

Per konfliktą, kuris atnaujino etninį susiskaldymą ir kurio metu buvo sunkių žmogaus teisių pažeidimų, dešimtys tūkstančių žmonių žuvo, o daugiau kaip du milijonai turėjo palikti savo namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius