Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Sudano sostinėje – įnirtingos kautynės

Pietų Sudano sostinėje pirmadienio rytą atsinaujino smarkūs susirėmimai, per kuriuos buvo naudojami tankai ir sraigtasparniai, o kai kuriuose Džubos rajonuose girdėjosi artilerijos šaudymas.
Pietų Sudano policininkas
Pietų Sudano policininkas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pietų Sudanas

Įvykių liudininkai pranešė apie „labai, labai įnirtingas kautynes“; gyventojai užsidarė namuose, o pagalbos darbuotojai pasislėpė bunkeriuose.

Tuo tarpu JAV ambasada perspėjo apie „smarkias kautynes tarp vyriausybės ir opozicijos pajėgų“.

Vieni kovotojai ištikimi valstybės prezidentui, kiti – viceprezidentui. Liudininkų teigimu, šūviai ir dideli sprogimai griaudi visame Džubos mieste, be to, greičiausiai naudojama sunkioji artilerija.

Nuo praėjusio penktadienio žuvo jau daugiau nei 200 žmonių, tarp jų – du kinai taikdariai, o smurtas nesiliauja, nors Jungtinių Tautų Saugumo Taryba sekmadienio vakarą paragino kovojančias puses nedelsiant nutraukti ugnį.

Pietų Sudano prezidento Salvos Kiiro ir pirmojo viceprezidento Rieko Macharo santykiai įtempti nuo pat 2011 metų, kai Pietų Sudanas atsiskyrė nuo Sudano ir paskelbė nepriklausomybę. Nors pernai pilietinis karas buvo užbaigtas taikos sutartimi, neramumai atsinaujina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius