Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Tailande sprogo užminuoti motociklai, yra sužeistųjų

Tailando pietinėje Narativato provincijoje sprogus, kaip manoma, musulmonų sukilėlių užminuotiems motociklams, buvo sužeista 12 žmonių, antradienį pranešė policijos pareigūnai.
Vienas Pietų Tailande susprogdintų motociklų
Vienas Pietų Tailande susprogdintų motociklų / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Tailandas Sprogimas

Pasak policijos leitenanto Traipopo Donprailao, pirmadienį Sungai Koloko mieste šalia nedidelio restorano, karaokės baro ir viešbučio sprogo gatvėje stovėję motociklai su juose paslėptais sprogmenimis, kuriuos aktyvavo laikrodinis mechanizmas.

Keturios išpuolio aukos antradienį dar buvo gydomos ligoninėje, pranešė policijos kapralas Rattas Chanthachalee.

Tai jau ne pirmas toks išpuolis netoli Malaizijos sienos esančiame Sungai Koloke. Dėl aktyvaus naktinio gyvenimo ir prostitucijos šis „nuodėmių miestas“ traukia atvykėlius iš Malaizijos, kurioje tokias pramogas draudžia islamas.

Trijose pačiuose Tailando pietuose esančiose Narativato, Jalos ir Patanio provincijose musulmonų sukilėliai praėjusio amžiaus 8-ame ir 9-ame dešimtmečiuose kovojo už šio regiono nepriklausomybę.

2004 metais sausį separatistinė kova šalies pietuose vėl atsinaujino, nuo to laiko šalyje žuvo maždaug 7 tūkst. žmonių.

Šios trys provincijos yra vienintelės daugiausia budistų gyvenamame Tailande, kuriuose gyventojų daugumą sudaro musulmonai. Pastarieji dažnai skundžiasi, kad Tailande su jais elgiamasi kaip su antrarūšiais piliečiais.

Smurto nepažabojo net regione dislokuotos karinės pajėgos. Sukilėliai paprastai rengia pavienius sprogdinimus, bet kartais organizuoja koordinuotas atakas, kurios dažniausiai padaro daugiau žalos nekilnojamam turtui negu žmonėms.

Ne kartą pradėtos taikos derybos tarp vyriausybės ir kelių separatistinių grupuočių buvo nesėkmingos ir nedavė didelių rezultatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius