Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietvakarių Pakistane nugriaudėjus sprogimui žuvo mažiausiai 11 žmonių

Pietvakariniame Pakistano Kvetos mieste šalia policijos vado biuro nugriaudėjus sprogimui penktadienį žuvo mažiausiai 11 žmonių, o dar apie 20 buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.
Sprogimas Pakistane
Pietvakarių Pakistane nugriaudėjus sprogimui žuvo mažiausiai 11 žmonių / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

Sprogimas driokstelėjo Beludžistano provincijos sostinėje priešais policijos vado biurą. Šią iškasenų turtingą provinciją jau seniai krečia separatistų ir islamistų smurtas.

„Žuvo 11 žmonių... ir dar mažiausiai 20 sužeista“, – naujienų agentūrai AFP sakė Civilinės ligoninės medicinos inspektorius Fareedas Ahmedas. Pasak jo, žuvusiųjų skaičius išaugo – ryte buvo pranešama apie penkias aukas.

Tarp žuvusiųjų yra keturi policininkai, o dar trijų pareigūnų būklė tebėra kritinė, pridūrė jis.

Policijos gydytojas Ali Mardanas taip pat patvirtino aukų skaičių.

M.Tariqa: „Sprogdinimu taikytasi į policijos pikapą priešais IG (generalinio inspektoriaus) biurą. Per sprogimą taip pat buvo suniokotas vienas motociklas.“

Policija nurodė, kad per ataką buvo taikytasi į jų automobilį, tačiau tiksli sprogimo priežastis kol kas nėra žinoma.

„Sprogdinimu taikytasi į policijos pikapą priešais IG (generalinio inspektoriaus) biurą. Per sprogimą taip pat buvo suniokotas vienas motociklas“, – sakė vyresnysis policijos pareigūnas Mohammedas Tariqas.

Pakistano Beludžistano provincija kaunasi su islamistais ir separatistais nuo 2004 metų. Per visą šį laiką jau žuvo šimtai karių ir kovotojų.

Beludžistanas, besiribojantis su Iranu ir Afganistanu, yra didžiausia iš keturių Pakistano provincijų. Visgi maždaug septyni milijonai jos gyventojų jau seniai skundžiasi, kad negauna savo teisėtos dalies pajamų už jos teritorijoje išgaunamas dujas ir naudingąsias iškasenas.

Pakistano valdžiai ėmus dėti didesnes pastangas dėl taikos ir vystymosi, pastaraisiais metais ten pastebimai sumažėjo smurto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius