Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Piloto ir „Ryanair“ byla: bendrovės bosas Michaelas O'Leary ragino priimti paskyrimą į bazę Kaune

Buvęs „Ryanair“ pilotas, besiteisiantis su buvusiu darbdaviu dėl nesąžiningo „ištrėmimo į Sibirą“ – perkėlimo į bazę Kaune – į teismą liudyti iškvietė patį pigių oro linijų bosą Michaelą O'Leary. Šis teigia, kad atsistatydinimo raštą įteikusiam pilotui vertėjo vykti į Kauną, o vėliau pasiprašyti perkeliamam į kitą bazę.
Michaelis O'Leary
Michaelas O'Leary / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

M.O'Leary antradienį davė parodymus Dublino Darbo apeliacijų tribunole, kuris svarsto kapitono Morgano Fischerio ieškinį dėl neteisėto atleidimo, rašo Independent.ie.

45 metų M.Fischeris, šiuo metu dirbantis bendrovėje „American Airlines“ Majamyje, tvirtina, kad „Ryanair“ jį netiesiogiai atleido, kai 2010 uždarius bazę Marselyje jis buvo perkeltas į Kauną, o jo alga sumažinta 16 tūkst. eurų (55 tūkst. litų) per metus.

Kalbėdamas po teismo posėdžio, M.O'Leary sakė, kad M.Fischeris galėjo pasiprašyti perkeliamas į bet kurią kitą iš 57 „Ryanair“ bazių Europoje, užuot iškart įteikęs atsistatydinimo prašymą.

Pasak M.O'Leary, uždarius bazę Marselyje visi ten dirbę pilotai galėjo užpildyti anketas ir nurodyti, kur pageidauja būti perkelti.

Teisme Michaelas O'Leary tvirtino asmeniškai prašęs Morgano Fischerio atsiimti atsistatydinimo prašymą ir prisistatyti į darbo vietą Lietuvoje.

„Tie, kurie nurodė savo pirmenybes, buvo perkelti ten, kur norėjo, jei tik buvo galimybė. Šis žmogus, ir dar vienas, nusprendė nedalyvauti šiame procese, o vėliau buvo nepatenkintas rezultatu“, – „Ryanair“ bosas sakė laikršačiui „Irish Independent“.

Teisme M.O'Leary tvirtino asmeniškai prašęs M.Fischerio atsiimti atsistatydinimo prašymą ir prisistatyti į darbo vietą Lietuvoje.

Pasak M.O'Leary, 2010 gruodį laiške jis bandė įtikinti pilotą priimti paskyrimą Kaune, o vėliau parašyti prašymą dėl perkėlimo į kitą bazę.

Tuo tarpu M.Fischeris tvirtina, kad jo darbdavys pasielgė netinkamai, neleidęs pasirinkti bazės, nepadengęs kraustymosi išlaidų ir vienašališkai sumažinęs algą.

„Tai pagrindinės problemos, žvelgiant iš mano pusės. Su „Ryanair“ nesutariame dėl šių dalykų“, – po teismo posėdžio sakė M.Fischeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius