Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pirmadienį sugrįšiu, gerai?“ Koronavirusas leido pabėgti šimtams kalinių Brazilijoje

Šimtai kalinių pabėgo iš keturių pusiau atvirų kalėjimų Brazilijos San Paulo valstijoje po to, kai šios įstaigos dėl koronavirus pavojaus uždraudė lankytojų vizitus ir atšaukė sulaikytiesiems numatytas velykines atostogas.
Iš kalėjimų Brazilijoje pabėgo šimtai kalinių
Iš kalėjimų Brazilijoje pabėgo šimtai kalinių / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Socialiniuose tinkluose skelbiamuose vaizdo įrašuose matyti, kaip dešimtys kalinių bėga gatve iš vieno pakrantėje įkurto kalėjimo.

Skelbiama apie riaušes ir pabėgimus. Viename įraše iš kalėjimo, kurį paliko net 400 kalinių, girdėti, kaip vyras šaukia: „Pirmadienį sugrįšiu, ok?“ Pranešama, kad apie 40 pabėgusių kalinių pavyko vėl sulaikyti.

San Paulo valstijos pareigūnai teigia, kad dėl koronaviruso pandemijos pavojaus buvo priversti atšaukti Velykų atostogas. Brazilijoje pusiau atviruose kalėjimuose, kur kaliniai dienomis dirba normalius darbus, tokių poilsio atkarpų būna penkios per metus.

„Toks sprendimas buvo priimtas, nes 34 tūkstančiai kalinių būtų sugrįžę į kalinimo įstaigas su dideliu potencialu čia pasėti koronavirusą“, – skelbiama pranešime, kuriame priduriama, kad kalėjimų apsaugininkai nebuvo ginkluoti.

Anksčiau skelbta apie panašią situaciją perpildytuose Italijos kalėjimuose, kur 10 žmonių žuvo per riaušes uždraudus kalinius lankyti jų šeimos nariams.

Tiesa, Brazilijoje neramumus iš dalies nulėmė ir kai kurių kalinių nepasitenkinimas dėl to, kaip netinkamai esą elgiamasi su didžiausios šalyje narkotikų prekeivių gaujos PCC atstovais. Viename kalėjime aštuoni sargybiniai buvo paimti įkaitais.

Mirtinos riaušės ir masiniai pabėgimai Brazilijos kalėjimuose itin dažni. Šias įstaigas neretai kontroliuoja gaujos, o pernai per vieną kalinių sukilimą Amazonijoje žuvo 57 žmonės.

Vis dėlto koronavirusas – nauja, dar nematyta grėsmė. Virusas ypač pavojingas senoliams, o 2017 metais skaičiuota, kad beveik 9 tūkst. kalinių Brazilijoje yra vyresni nei 60 metų. Be to, trečdalis kalinių – 234 tūkst. – nesulaukia tinkamos medicininės pagalbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius