Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmasis mūšis: Donaldo Trumpo ir Hillary Clinton debatai

Naktį iš pirmadienio į antradienį (4 valandą Lietuvos laiku) prasidės pirmieji JAV prezidento rinkimų debatai. Į žodžių karą stos demokratė Hillary Clinton ir respublikonas Donaldas Trumpas.
Donaldas Trumpas ir Hillary Clinton
Donaldas Trumpas ir Hillary Clinton / „Scanpix“/AP nuotr.
  • Pirmieji debatai bus surengti Hofstros universitete, Long Ailande, Niujorke.
  • Debatai truks 90 minučių.
  • Debatų moderatorius: NBC nakties naujienų vedėjas Lesteris Holtas.
  • Debatus sudarys šešios dalys, apimančios skirtingas politikos sritis.
  • Moderatorius L.Holtas jau išrinko tris pagrindines temas: Amerikos kryptis, gerovės siekis ir šalies saugumas.

Kas dalyvaus debatuose?

Pirmuosiuose debatuose ant scenos pasirodys D.Trumpas ir H.Clinton, tačiau jie nebūtinai bus vieninteliai debatų dalyviai likusiuose susitikimuose.

Tam, kad kandidatas į JAV prezidento postą būtų pakviestas į oficialius debatus, jis turi peržengti 15 proc. palaikymo ribą nacionalinėse apklausose.

Kol kas nei libertarų kandidatas Gary Johnsonas, nei žaliųjų atstovė Jill Stein šios ribos neperžengė, tačiau teorinių galimybių jie turi.

Kas stebės debatus?

Pirmieji JAV prezidento rinkimų kampanijos debatai pritrauks ne tik visos Amerikos, bet ir viso pasaulio dėmesį. Hofstros universiteto salėje tikrai bus H.Clinton dukra Chelsea Clinton.

Vietą pirmoje eilėje užims ir aršus D.Trumpo kritikas, milijardierius, Dalaso krepšinio klubo „Mavericks“ savininkas Markas Cubanas. Manoma, kad visuose debatuose salėje bus apie tūkstantį žmonių, tarp kurių ir finansiniai donorai, rėmėjai, apsaugos darbuotojai, žiniasklaidos atstovai ir kiti.

Hillary Clinton pasiruošimas debatams

Demokratė H.Clinton itin atsakingai rengiasi šiam žodžių karui, teigdama teikianti debatams itin didelę reikšmę. Pastaruoju metu praradusi savo pranašumą apklausose buvusi valstybės sekretorė tikisi įrodyti amerikiečiams savo pranašumą.

H.Clinton sustabdė rinkimų kampaniją likus keturioms dienoms iki debatų ir ėmė ruoštis, padedama Philippe'o Reineso. Skelbiama, kad jos komanda itin akylai analizavo D.Trumpo pasisakymus respublikonų debatų metu.

Demokratė turėtų stengtis atskleisti savo konkurento žinių spragas ir provokuoti jį logiškai beprasmiams pasisakymams. Tikimasi, kad H.Clinton aiškiau apibrėš savo užsienio ir vidaus politikos strategiją.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Hillary Clinton gali tapti pirmąją moterimi, tapusia JAV prezidente
AFP/„Scanpix“ nuotr./Hillary Clinton gali tapti pirmąją moterimi, tapusia JAV prezidente

Donaldo Trumpo pasiruošimas

Skelbiama, kad D.Trumpo komanda analizavo net šešiolikos metų senumo H.Clinton kalbas, tam, kad parengtų respublikoną psichologinei kovai ir galimiems iššūkiams.

Tiesa, pats D.Trumpas į pasirengimo debatams laikotarpį žvelgė atsainiai. Jo artimos aplinkos asmenų teigimu, D.Trumpas daugiau laiko praleido žaisdamas golfą ir žiūrėdamas televizijos naujienų laidas.

Didžiausia respublikonų kandidato bėda – jo įžūlūs pasisakymai ir sunkiai valdomas liežuvis. Baiminamasi, kad sulaukęs H.Clinton spaudimo jis pratrūks asmeniniais įžeidimais.

„Aš būsiu labai pagarbus jai“, – žadėjo D.Trumpas „FOX“ naujienų laidai ketvirtadienį.

„Aš manau, kad ji to nusipelnė ir aš būsiu jai malonus. Jei ji bus maloni man, viskas bus gerai“, – teigė respublikonas, tuo pat metu pridurdamas, kad sulaukęs atakos, smogs atgal.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius