Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 28

Pirmasis testas Giorgiai Meloni – santykiai su V.Putinu

Visą laiką, būdama opozicijoje, kai šaliai vadovavo ministro pirmininko Mario Draghi vyriausybė, dešiniųjų lyderė Giorgia Meloni, kuri po stipraus pasirodymo sekmadienį vykusiuose rinkimuose tapo naująja Italijos vadove, priešinosi viskam – nuo ​reikalavimų skiepytis iki nedemokratiniais būdais užgrobiamos valdžios.
Giorgia Meloni
Giorgia Meloni / „The New York Times“/GIANNI CIPRIANO nuotr.

Tačiau Ukrainos klausimu, padariusiu bene didžiausią įtaką vyriausybei, ji nedviprasmiškai kritikavo nepagrįstą Rusijos agresiją, visapusiškai palaikė Ukrainos teisę gintis ir neseniai duotame interviu pareiškė, kad Italija „tikrai“ ir toliau siųs ginklų ukrainiečiams.

To negalima pasakyti apie G.Meloni koalicijos partnerius, kurie bent iki šiol labai žavėjosi Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir dažnai šnekėdavo kaip jo advokatai.

Likus kelioms dienoms iki balsavimo buvęs ministras pirmininkas Silvio Berlusconi, kažkada buvęs geriausias V.Putino draugas iš visų Vakarų Europos lyderių, tvirtino, kad „Rusijos gyventojai, jo partija ir ministrai pastūmėjo Putiną sugalvoti šią specialiąją operaciją“ ir kad ginklų srautai iš Vakarų sutrukdė rusų kariams įvykdyti jų misiją – „per savaitę pasiekti Kyjivą, pakeisti Zelenskio vyriausybę padoriais žmonėmis ir tada išvykti“.

Kitas koalicijos partneris, partijos „Lyga“ lyderis Matteo Salvini, anksčiau kartais vilkėdavo marškinėlius su V.Putino veidu ir ilgus metus buvo taip palankiai nusiteikęs Rusijos atžvilgiu, kad jam dažnai tekdavo atmesti kaltinimus, esą jis ėmė pinigus iš Maskvos.

Neseniai M.Salvini, G.Meloni sėdint šalia jo, suabejojo ​​sankcijų Rusijai išmintingumu – anot jo, tos sankcijos daro daugiau žalos Italijai nei V.Putino vyriausybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius