-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmieji Rusijos balsavimo rezultatai rodo, kad dauguma piliečių pritaria reformoms

Rusijoje trečiadienį į pabaigą einančio visuotinio balsavimo pirmieji rezultatai rodo, kad gyventojai tvirtai pritaria konstitucijos pataisoms, galinčioms suteikti prezidentui Vladimirui Putinui galimybę dar daugelį metų išlaikyti valdžią savo rankose.
Referendumas Rusijoje
Referendumas Rusijoje / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Suskaičiavus balsalapius kiek daugiau nei 4 proc. visų balsavimo centrų, aiškėja, jog kone 70 proc. rinkėjų pritaria reformoms, savo tinklapyje pranešė rinkimų komisija.

Šiuo metu skelbiami šešias dienas trukusio referendumo rezultatai retai apgyvendintuose Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, kur balsavimo centrai jau yra užsidarę. Tankiau apgyvendintuose teritorijose, įskaitant Maskvą, rinkėjai vis dar atiduoda savo balsus.

Pasak komisijos, rinkėjų aktyvumas visoje šalyje siekia beveik 63 procentus.

Rusai praėjusią savaitę pradėjo balsuoti dėl V.Putino pasiūlytos virtinės konstitucijos pataisų, įskaitant ankstesnių prezidento kadencijų „anuliavimą“, kuris leistų jam dar dukart balotiruotis, kai 2024 metais baigsis jo dabartinė šešerių metų kadencija.

Kiti pakete siūlomi pakeitimai sustiprintų prezidento ir parlamento įgaliojimus, įtvirtintų pagrindiniame šalies įstatyme tradicines vertybes ir faktiškai uždraustų tos pačios lyties asmenų santuokas bei garantuotų piliečiams geresnius atlyginimus ir pensijas.

Abeji parlamento rūmai jau patvirtino konstitucijos pataisas, bet V.Putinas pabrėžė, kad jos įsigalios tik tokiu atveju, jei joms pritars dauguma rinkėjų.

Iš pradžių balsavimą ketinta surengti balandžio 22-ąją, tačiau jį teko atidėti dėl koronaviruso protrūkio. Nauja data buvo paskirta V.Putinui pareiškus, kad epidemija jau pasiekė savo piką, netrukus pareigūnai ėmė skelbti apie mažėjančius naujų užsikrėtimo atvejų skaičius.

Kremliaus kritikai savo ruožtu smerkia šį balsavimą kaip farsą ir kaltina vyriausybę rizikuojant piliečių gyvybėmis, Rusijoje tebesitęsiant koronaviruso protrūkiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius