Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirminiai rinkimai Naujajame Hampšyre: į priekį išsiveržė Bernie Sandersas

Naujajame Hampšyre trys nedidelės bendruomenės antradienį tradiciškai pirmosios pradėjo balsavimą itin svarbiuose JAV prezidentinės kampanijos pirminiuose rinkimuose šioje valstijoje.
Bernie Sandersas
Bernie Sandersas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Netoli sienos su Kanada esančioje gyvenvietėje Diksvil Noče antradienį tuojau po vidurnakčio buvo atiduoti devyni balsai. Rezultatai buvo suskaičiuoti po kelių minučių.

Paaiškėjo, kad demokratų stovykloje senatorius Bernie Sandersas surinko keturis balsus, o jo varžovė, buvusi valstybės sekretorė Hillary Clinton liko nieko nepešusi.

Respublikonų stovykloje trys balsai buvo atiduoti už Johną Kasichą, o kiti du – už Donaldą Trumpą.

„Ankstyvas postūmis - Johnas Kasichas laimi GOP (Respublikonų partijos) balsavimą Diksvil Noče! Taip ir toliau, Naujasis Hampšyre“, – rašoma J.Kasicho rinkimų kampanijos štabo „Twitter“ pranešime.

Balsavimas taip pat jau įvyko Harts Lokeišino ir Milsfildo gyvenvietėse. Pagrindinis balsavimas Naujajame Hampšyre prasidės 6 val. ryte vietos (13 val. Lietuvos) laiku.

Pagal valstijos įstatymus bendruomenės, turinčios mažiau negu 100 rinkėjų, gali prašyti leidimo pradėti balsavimą vidurnaktį ir jį baigti, kai tik visi registruoti rinkėjai atiduoda savo balsus.

Šįkart toks ankstyvas balsavimas įvyko trijose gyvenvietėse, bet Diksvil Nočas tradiciškai sulaukia didžiausio dėmesio, nes jo rinkimų apylinkė įsikūrusi viešbutyje „Balsams Grand Resort“, kur patogu atvykti žurnalistams.

Už maždaug 32 km nuo sienos su Kanada esantis Diksvil Nočas kaip miestelis egzistuoja tik per rinkimus. Beveik visi iš jo devynių rinkėjų yra minėto viešbučio, kuris 2011 metais užsidarė ir dabar yra iš pagrindų renovuojamas naujų savininkų, darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius