Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvigubą žaidimą žaidžiančio oligarcho Rinato Achmetovo darbininkai padeda palaikyti tvarką rytų Ukrainoje

Dvigubą žaidimą žaidžiančiam buvusiam pabėgusio prezidento Viktoro Janukovyčiaus rėmėjui ir turtingiausiam Ukrainos verslo magnatui Rinatui Achmetovui priklausančių metalo apdirbimo gamyklų darbininkai kartu su milicininkais patruliuoja keliuose neramiuose miestuose šalies rytuose.
Rinatas Achmetovas su Viktoru Janukovyčium
Rinatas Achmetovas su Viktoru Janukovyčium / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tuo tarpu verslininko kompanija ketvirtadienį pranešė, kad jos atstovai viename iš miestų sudarė susitarimą su milicininkais ir prorusiškais teroristais, pagal kurį sukilėliai turėtų pasitraukti iš užimtų vyriausybinių pastatų.

Kol kas neaišku, kiek reikšmingi šie įvykiai. Milicininkų paskelbtose nuotraukose nematyti, ar patruliuojantys darbininkai turi ginklus, taip pat neaišku, ar jie priešintųsi ginkluotiems teroristams, kurie paskelbė dviejų rytinių Ukrainos regionų nepriklausomybę nuo Kijevo.

Tačiau milicija nurodė, kad Mariupolyje ir Makijivkoje vykdomas patruliavimas padėjo užkirsti kelią nusikaltimams, įskaitant apiplėšimą.

495 tūkst. gyventojų turinčiame Mariupolyje, esančiame Donecko srityje, praėjusią savaitę prasiveržė smurtas – čia per Nacionalinės gvardijos ir teroristų susirėmimus žuvo mažiausiai septyni žmonės.

Trečiadienį verslo magnatas paskelbė pareiškimą, kuriame paragino Donecką likti Ukrainos dalimi, teigdamas, kad nepriklausomybė ar prisijungimas prie Rusijos regionui turėtų katastrofiškų ekonominių padarinių.

Prie patruliuojančių milicininkų prisijungę darbininkai yra iš plieno gamyklų, kurių savininkė yra „Metinvest“ – ši įmonė priklauso turtingiausiu žmogumi Ukrainoje laikomo R.Achmetovo verslo imperijai.

Trečiadienį oligarchas paskelbė pareiškimą, kuriame paragino Donecką likti Ukrainos dalimi, teigdamas, kad nepriklausomybė ar prisijungimas prie Rusijos regionui turėtų katastrofiškų ekonominių padarinių.

Šis įspėjimas, regis, neatšaldė Donecko teroristų, kurie regioną paskelbė „Donecko liaudies respublika“, įkarščio – jie ketvirtadienį pranešė įsteigę savo aukščiausią įstatymų leidžiamąją instituciją.

Vis dėlto „Donecko liaudies respublikos“ lyderis Mariupolyje kartu su plieno gamyklos vadovais ir vietos milicija sudarė susitarimą dėl saugumo situacijos mieste pagerinimo ir separatistų užimtų vyriausybinių pastatų atlaisvinimo, teigiama „Metinvest“ pareiškime.

Tai rodo, kad R.Achmetovas per savo įmones galėtų atlikti svarbų vaidmenį ieškant krizės sprendimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius