Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po chaoso JAV Kapitolijuje Vokietija įvertins savo parlamento saugumą

Vokietija svarstys siūlymą padidinti savo parlamento apsaugą, ketvirtadienį pareiškė asamblėjos pirmininkas, reaguodamas į protestuotojų siautėjimą JAV Kongrese.
Donaldo Trumpo rėmėjai šturmuoja Kapitolijų
Donaldo Trumpo rėmėjai šturmuoja Kapitolijų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kanclerės Angelos Merkel vyriausybės įvestais apribojimais nepatenkinti demonstrantai vasarą mėgino patekti į Reichstago pastatą, bet buvo atremti policijos pajėgų.

Kraštutinės dešiniosios partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) įstatymų leidėjai, tarp kurių esama politikų, dalyvaudavusių vis agresyvesniais tampančiuose COVID-19 skeptikų protestuose, taip pat kaltinami pakvietę į parlamentą demonstrantų, kurie paskui priekabiavo prie kitų parlamentarų.

VIDEO: Paviešinti vaizdai iš riaušininkų nusiaubto JAV Kapitolijaus

Po naktį į ketvirtadienį įvykusių chaotiškų įvykių Kapitolijuje Vokietijos parlamento pirmininkas Wolfgangas Schauble pažadėjo įvertinti, „kokias išvadas iš to reikėtų padaryti, kalbant apie Bundestago apsaugą“, nurodoma jo biuro išplatintame pareiškime.

Bundestagas yra 709 vietų parlamento žemieji rūmai, o Reichstagas – pastatas, kur posėdžiauja įstatymų leidėjai.

Vokietijos ambasados Vašingtone paprašyta pateikti ataskaitą apie tai, kaip „Kapitolijuje galėjo įvykti smurtinių ekscesų“.

Parlamentinių grupių, Berlyno žemės ir federalinės Vidaus reikalų ministerijos saugumo pajėgoms pavesta ištirti, ar reikėtų sustiprinti Bundestago apsaugą.

AfD lyderiai ketvirtadienį išplatino pareiškimą, kuriuo paneigė turį bet kokių sąsajų su pernai įvykusiais audringais COVID-19 skeptikų protestais prie Reichstago.

VIDEO: D.Trumpo šalininkų riaušėse JAV prasiliejo kraujas: veržiantis į Kapitolijų žuvo mažiausiai 4 žmonės

„Visi, kas prilygina neramumus Vašingtone demonstracijoms, įvykusioms šalia Reichstago pastato Berlyne, kas teigia, kad mūsų partija prijaučia šiems įvykiams, piktnaudžiauja anarchistiniais įvykiais politiniais tikslais Vokietijoje“, – rašoma AfD vadovybės pareiškime.

Šalies pagrindinės politinės partijos mano, kad šiai partijai tenka tam tikra atsakomybė už saugumo taisyklių pažeidimus Reichstage, ir reikalauja, kad AfD paragintų savo šalininkus gerbti Vokietijos demokratines institucijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius