Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 14 /16:50

Po dar vieno incidento Turkija siunčia žinią Rusijai: „Mūsų kantrybė turi ribas“

Turkijos užsienio reikalų ministras pabrėžė, kad Ankaros kantrybės senka, po to, kai Rusijos laivas savaitgalį apšaudė žvejybinį Turkijos laivą, skelbia „Reuters“.
Mevlutas Cavusoglu
Mevlutas Cavusoglu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos eskadrinis minininkas atidengė ugnį į Turkijos žvejų laivą Egėjo jūroje, kaltindamas, kad šis vos nesukėlė pavojingo susidūrimo.

„Tai buvo tik žvejybinis laivas. Mano manymu, Rusijos karinio laivo reakcija buvo perdėta“, – teigė Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu, duodamas interviu Italijos dienraščiui „Corriere della Sera“.

„Rusija ir Turkija turi atkurti dvišalius pasitikėjimo santykius, kuriuos ilgą laiką puoselėjome, tačiau mūsų kantrybė turi ribas“, – rėžė Turkijos diplomatijos vadovas.

M.Cavusoglu teigimu, Rusijos lyderis Vladimiras Putinas save jau įstūmė į absurdišką poziciją, pareikšdamas, kad Turkijos naikintuvai Rusijos šturmo lėktuvą Su-24 numušė tam, kad apsaugotų tariamą naftos produktų tiekimą iš „Islamo valstybės“ grupuotės.

„Niekas tuo nepatikėjo“, – pareiškė Turkijos atstovas. Jis pridūrė, kad panašu, jog Rusijos karinė intervencija Sirijoje remia tik Basharo al Assado interesus ir nekovoja su „Islamo valstybe“.

VIDEO: Rusijos karinis laivas „Smetlivy“ apšaudė Turkijos žvejų laivą

„Deja, Rusija Sirijoje neužsiima kova su terorizmu“, – sakė M.Cavusoglu. Pasak jo, tik 8 procentai Rusijos oro atakų buvo taikytos į „Islamo valstybės“ pozicijas.

Pirmadienį – dar vienas incidentas

Šį kartą incidentas tarp Turkijos ir Rusijos nutiko Juodjoje jūroje, informavo naujeinų agentūra „Reuters“.

Rusų korvetė ir pakrančių apsaugos laivas privertė apsisukti su Turkijos vėliava plaukiantį laivą. Rusijos teigimu, turkų laivas kirto kelią naftos bendrovės laivams, tempusiems naftos gavybos platformą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius