Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po gaisro amerikiečių kruiziniame laive keleiviai bus parskraidinti lėktuvais

Iš Baltimorės į Bahamus plaukęs kruizinis laivas pirmadienį dėl gaisro buvo priverstas nutraukti savo kelionę, ir daugiau nei 2 tūkst. 200 juo plaukusių keleivių antradienį užsakomaisiais lėktuvais turėtų būti parskraidinti iš Bahamų.
„Grandeur of the Seas“ kruizinis laivas
„Grandeur of the Seas“ kruizinis laivas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gaisras bendrovės „Royal Caribbean's“ laive „Grandeur of the Seas“ prasidėjo pirmadienį 2 val. 50 min. vietos laiku ir po dviejų valandų buvo užgesintas. Gaisro priežastys kol kas nežinomos, tačiau incidentą tirs JAV pakrantės apsaugos pareigūnai ir Nacionalinė kelionių saugos valdyba.

Penktadienį septynių dienų kelionę Baltimorėje pradėjęs laivas plaukė į Kokokėjaus salą Bahamuose. Pasak „Royal Caribbean“, po gaisro laivas dar galėjo plaukti ir pirmadienio popietę pats pasiekė Friportą Bahamuose. Nuo 1996 metų eksploatuojamas laivas buvo atnaujintas pernai.

Bendrovės interneto svetainėje nurodoma, kad jos atstovai susitiko su keleiviais uoste ir organizuoja visų 2 tūkst. 224 keleivių sugrąžinimą lėktuvu. Keleiviams taip pat bus sugrąžinta kruizo bilieto kaina ir išduotas kuponas kitam kruizui.

Vienas laivo keleivis Markas J.Ormesheras elektroniniame laiške naujienų agentūrai „The Associated Press“ rašė, kad kapitonas liepė keleiviams rinktis anksčiau nurodytose vietose. Netrukus po to į kajutės duris pabeldęs palydovas liepė jam ir jo draugei pasiimti gelbėjimosi priemones. Palydovas paaiškino, kad tai ne pratybos.

J.Ormesheras, kuris yra kilęs iš Anglijos, pasakojo, jog eidami į nurodytą susibūrimo vietą, laivo kazino, jie su drauge juto stiprų dūmų kvapą. Ten buvę įgulos nariai greitai pravedė instruktažą.

„Tai nuramino keleivius“, – sakė jis. Keleivių buvo prašoma susibūrimo vietoje pasilikti keturias valandas, o kapitonas suteikė „tiek informacijos, kiek reikėjo keleivių saugumui užtikrinti“.

25-erių J.Ormesheras, kuriam ši kelionė laivu buvo pirmoji , pasakojo, kad laive neveikė oro kondicionieriai, per kelias valandas pasidarė labai karšta, buvo dalinamas geriamas vanduo. Tačiau įgulos nariai ir keleiviai išliko ramūs ir padėjo tiems, kam jų pagalbos reikėjo. Verkiantiems kūdikiams buvo dalinami pieno mišiniai, tėvams išėjus į tualetą, vaikus prižiūrėdavo kiti keleiviai.

Laivo, kuris ilgiu prilygsta trims futbolo aikštėms, nuotraukose galima išvysti kelis apdegusius denius laivagalyje.

Bendrovė „Royal Caribbean“ pranešė, kad visi laivo svečiai ir 796 jo įgulos nariai yra saugūs; jos atstovai organizuoja 11 užsakomųjų skrydžių keleiviams pargabenti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius