-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po ilgos tylos – žinia: rusai surengė pasikėsinimą į legendinį generolą Marselį

Pastarosiomis dienomis Rusijos propagandinės žiniasklaidos priemonės pradėjo skleisti žinią, kad vasario 17-ąją, po įspėjimo apie rusų raketų ataką CHarkive, iš viešumos dingo legendinis ukrainiečių karo vadas, Charkivo garnizono vadas Serhijus Melnykas, vadinamas generolu Marseliu.
Serhijus Melnykas
Serhijus Melnykas / Nuotr. iš S.Melnyko „Facebook“ profilio

Rusijos žiniasklaida skelbė, kad „Generolas Marselis“ dingo iš viešumos po vasario 17-osios, kai savo „Telegram“ kanale įspėjo visus slėptis, nes rusai Charkivą atakuoja raketomis. Tądien išties pranešta apie sprogimus Charkive ir jo apylinkėse.

Rusijos propagandininkai atkreipė dėmesį, kad nuo tos dienos jo „Telegram“ kanale, pavadintame „General Marsel“, nėra įrašų. Ukrainos žiniasklaida taip pat po vasario 17-iosios nepranešė apie generolą jokių žinių.

Tačiau kitą dieną po Rusijos propagandininkų pranešimų brigados generolas S.Melnykas sugrįžo į viešumą. Jis paskelbė, kad buvo bandoma pasikėsinti į jo gyvybę. Pasikėsinimas surengtas prieš kelias savaites jo darbo kelionės metu.

Apie tai S.Melnykas paskelbė savo „Telegram“ kanale kovo 11 d.

Nuotr. iš S.Melnyko „Telegram“ kanalo/Serhijus Melnykas paskelbė, kad po pasikėsinimo jis yra rikiuotėje
Nuotr. iš S.Melnyko „Telegram“ kanalo/Serhijus Melnykas paskelbė, kad po pasikėsinimo jis yra rikiuotėje

„Marselis“ eteryje. Pranešu: nepaisant okupantų mėginimų kėsintis į mano gyvybę per darbo kelionę į Charkivo sritį prieš kelias savaites, esu rikiuotėje ir kartu su gynybos pajėgomis dirbame artėdami prie pergalės. Darbo dar daug, bet viskas bus Ukraina!“, – rašė S.Melnykas.

Daugiau išpuolio detalių S.Melnykas neatskleidė.

S.Melnykas yra legendinė Ukrainos kariuomenės asmenybė. Jis rytų Ukrainą nuo Rusijos ir jos remiamų separatistų gina nuo pat 2014 m. Generolui, kurio vadovaujamas Charkivo garnizonas vadinamas „Marselio legionu“, priskiriami nuopelnai, kad Rusijos pajėgoms invazijos pradžioje nepavyko užimti Charkivo, nors okupantų daliniai jau buvo įsiveržę į miestą.

S.Melnykas Ukrainoje yra ne tik garsus karo vadas, bet ir žymus teisininkas, teisės profesorius. Jis gerai žinomas Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius