Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Po išpuolio Paryžiuje ES pateiks naujų kovos su terorizmu pasiūlymų

Europos Komisija artimiausiomis savaitėmis pateiks naujų pasiūlymų kovai su terorizmu po mirtino islamistų išpuolio Prancūzijoje, ketvirtadienį pareiškė Europos Komisijos vadovas Jeanas-Claude'as Junckeris.
Jean-Claude'as Junckeris
Jean-Claude'as Junckeris / „Scanpix“/„Anadolu Ajansi“ nuotr.

„Iš patirties žinau, kad nereikia į tokius įvykius reaguoti iš karto, nes galima sureaguoti per stipriai arba per silpnai“, – sakė J.-K.Junckeris spaudos konferencijoje nuo sausio Europos Sąjungai (ES) pirmininkaujančios Latvijos sostinėje Rygoje.

EK vadovas pridūrė, kad ES vykdančioji institucija „planuoja pateikti naujų antiteroristinių pasiūlymų artimiausiomis savaitėmis“.

Tuo metu ES pareigūnai pranešė, kad numatoma aptarti terorizmo prevencijos pastangas, reaguojant į trečiadienio išpuolį prancūzų satyrinio savaitraščio redakcijoje, per kurį buvo nušauta 12 žmonių.

Iš patirties žinau, kad nereikia į tokius įvykius reaguoti iš karto, nes galima sureaguoti per stipriai arba per silpnai

ES užsienio reikalų ministrų susitikimas šiuo klausimu vyks Briuselyje sausio 19 dieną, o vidaus reikalų ministrai susitiks Rygoje sausio 28 dieną.

EK atstovė spaudai Natasha Bertaud Briuselyje daugiau informacijos apie susitikimą nepateikė, tačiau pareiškė, jog Komisija panaudos „visą savo svorį derybose“ su Europos parlamentu dėl Keleivio duomenų registravimo (Passenger Name Record – PNR) sistemos.

PNR sistema leistų 28 ES šalims rinkti ir dalintis duomenimis apie visų oro linijų keleivius, siekiant nustatyti įtariamus būsimuosius kovotojus, tačiau tam priešinasi „libertarai“, turintys didelį palaikymą parlamente.

Vienas didžiausių šios sistemos šalininkų ES kovos su terorizmu vadovas Gilles'is de Kerchove'as mano, kad sistema padėtų susekti tuos ES piliečius, kurie vyksta į Siriją ir Iraką prisidėti prie džhadistų.

Tokie žmonės kelia grėsmę savo šalims, į kurias sugrįžta perėmę radikalias pažiūras ir apmokyti naudotis ginklais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje