Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 26 /20:48

Nufilmuota, kaip užpuolikai vijosi Ukrainos žurnalistės automobilį

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip užpuolikai užblokavo Ukrainos žurnalistės Tatjanos Čornovil automobilį. Vėliau ji buvo sumušta ir išmesta į griovį. Po šio įvykio Ukrainoje nuo trečiadienio vyksta protestai.
Protestuotojai su sumuštos T.Čornovil nuotrauka.
Protestuotojai su sumuštos T.Čornovil nuotrauka. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
VIDEO: T.Čornovil mašinoje įmontuota kamera užfiksavo persekiojimą.

Žurnalistė išgarsėjo tiriamaisiais straipsniais, nagrinėjančiais korupciją aukščiausiuose Ukrainos valdžios sluoksniuose.

Ketvirtadienio rytą Nacionalinė Ukrainos žurnalistų sąjunga ir Nepriklausoma žurnalistų profsąjunga paskelbė, kad rengiamas didelis piketas prie Vidaus reikalų ministerijos, žurnalistai reikalauja vidaus reikalų ministro Vitalijaus Zacharčenkos atsistatydinimo.

Trečiadienį žurnalistus vienijančios organizacijos pareiškė, kad tokia milicija, kokią turi Ukraina, kelia grėsmę visiems piliečiams. Organizacijos taip pat pranešė, kad užpuolimo išvakarėse jų kolegė darė reportažą apie vidaus reikalų ministrą ir apie generalinį prokurorą Viktorą Pšonką.

Gruodžio 24 dieną leidinio „Ukrainskaja pravda“ tinklalapyje buvo paskelbtas T.Čornovil straipsnis su daugybe nuotraukų apie V.Zacharčenkos užmiesčio namą. „Čia gyvena budelis“, – taip vadinasi publikacija. Joje pasakojama, kad ministro namas yra itin kruopščiai saugomas, o pats ministras į jį atskrenda sraigtasparniu. Nuotraukose matyti, kad teritorijoje iš tiesų yra sraigtasparnių nusileidimo aikštelė ir angarai.

Užpuolikai ją ištempė iš automobilio, sumušė ir įmetė į griovį. Ji sugebėjo paskambinti milicijai ir medikams, todėl netrukus buvo išgabenta į ligoninę.

34 metų aktyvistė, kuri ne kartą kalbėjo iš tribūnos sostinėje protestuojantiems proeuropietiškiems aktyvistams, milicijai nurodė, kad po vidurnakčio jos automobiliui kelią užkirto kita mašina, iš kurios iššoko nepažįstami vyrai ir priėję išdaužė jos automobilio užpakalinį stiklą.

Užpuolikai ją ištempė iš automobilio, sumušė ir įmetė į griovį. Ji sugebėjo paskambinti milicijai ir medikams, todėl netrukus buvo išgabenta į ligoninę.

Šis nutikimas sukėlė didžiulę pasipiktinimo bangą. Ukrainos teisėsauga paskelbė nuodugniai ištirsianti šį atvejį, o bylą prižiūrėti pasižadėjo pats V.Zacharčenka.

Milicijos atstovai teigė, kad pradėtas tyrimas dėl chuliganiško elgesio, tačiau kartu tiriama versija, kad tai galėjo būti provokacija.

Kadangi žurnalistės automobilyje yra įmontuota kamera, milicija jau tą pačią dieną nustatė įtariamuosius, du iš jų sulaikė. Ketvirtadienį buvo sulaikytas dar vienas įtariamasis.

Tačiau toks skubus darbas žurnalistų nė kiek nenuramino. Protestai prasidėjo dar trečiadienį, keliuose Ukrainos miestuose žurnalistai rinkosi prie milicijos pastatų. Kai kur prie jų prisidėjo ir paprasti piliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius