-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po liūčių Kinijoje 7 žmonės žuvo nunešti į upę plūstelėjusio vandens srauto

Po liūčių pietvakarių Kinijoje septyni žmonės žuvo nunešti vandens srauto, plūstelėjusio į upę populiarioje poilsiavietėje, sekmadienį pranešė pareigūnai.
Medikų komanda Kinijoje
Medikų komanda Kinijoje / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.
Temos: 3 Kinija Liūtis Lietus

Šeštadienį apie 14 val. 40 min. vietos (9 val. 40 min. Lietuvos) laiku gavus perspėjimą dėl gresiančio smarkaus lietaus, Pengdžou miesto nepaprastųjų situacijų valdymo biuras pranešė, kad darbuotojai ir savanoriai ėmė raginti žmones palikti tą vietovę.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtuose vaizdo įrašuose buvo matyti, kaip žmonės bėga, tačiau kai kurie buvo pagauti vandens srauto, nuo pranešimo apie liūtį nepraėjus nė valandai.

Vienas iš įvykio vietoje buvusių žmonių pasakojo, kad vos per 10–20 sekundžių staiga padidėjus vandens srautui upės žemupyje, buvo nunešti keli žmonės, įskaitant vaikus, pranešė valstybinis Kinijos nacionalinis radijas.

Čengdu miesto valdžia sekmadienį pranešė, kad septyni žmonės žuvo, o dar trys buvo paguldyti į ligoninę dėl lengvų sužalojimų. Pengdžou yra turistinė vietovė, esanti maždaug už 70 km į šiaurę nuo Sičuano provincijos sostinės Čengdu.

Viename vaizdo įraše užfiksuota, kaip sraigtasparnis gelbsti ant nedidelės atodangos įstrigusį žmogų, nusileisdamas vos kiek aukščiau vandens, kad tas asmuo galėtų įlipti.

Šeštadienio vakarą Kinijoje smarkus lietus užtvindė gatves centriniame Siningo mieste. Nuo sekmadienio iki pirmadienio popietės Kinijos šiaurės rytuose prognozuojamas smarkus lietus, o Liaoningo ir Dzilino provincijų dalyse numatoma nuo 10 iki 18 cm kritulių.

Per didelę pietų Kinijos dalį nusirito karščio banga: prognozuojama, kad sekmadienį oro temperatūra sieks nuo 35 iki 39 laipsnių pagal Celsijų, o kai kuriose vietovėse, įskaitant Šanchajų, karštis gali viršyti 40 laipsnių pagal Celsijų.

Dziangsu provincijos pareigūnai įspėjo, kad kelių dangos temperatūra gali pakilti iki 72 laipsnių, todėl padidės padangų sprogimo rizika, pranešė valstybinis transliuotojas CCTV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius