-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po pensijų reformos V.Putino reitingų negelbsti net sklandus futbolo čempionatas

Rusijoje vykęs pasaulio futbolo čempionatas praėjo be didesnių nesklandumų, tačiau smukęs prezidento Vladimiro Putino populiarumas taip ir nepakilo. Priežastis – pikta visuomenės reakcija į pavėlintą pensinį amžių, rašo „The Guardian“.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujausių apklausų duomenimis, po kovą vykusių rinkimų pasitikėjimas V.Putinu nukrito nuo 77 proc. iki 63 proc. Manoma, kad pagrindinė to priežastis – pensinio amžiaus pavėlinimas, apie kurį buvo paskelbta pirmąją pasaulio futbolo čempionato dieną.

„The Guardian“ rašo, kad čempionatas praėjo be didesnių incidentų – nebuvo nei smurto, nei chuliganizmo atvejų, o į Rusiją keliavę užsieniečiai parsivežė daugybę teigiamų istorijų.

Penktadienį Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) prezidentas Gianni Infantino teigė, esą šis čempionatas – geriausias iš visų ankstesnių, jis Rusijai padėkojo už organizavimą.

„Tai neįtikėtinas, nuostabus Pasaulio futbolo čempionatas. Nuo pat turnyro pradžios čia būdami patyrėme neįtikėtinas emocijas“, – sakė jis.

Rusija ir V.Putinas, valdžioje esantis jau beveik du dešimtmečius, atrodo neatskiriami vienas nuo kito: tai, kas yra gerai vienam, gerai ir kitam. Vis dėlto čempionato atveju ši taisyklė, panašu, negalioja.

„Viena iš turnyro užduočių buvo suartinti sąvokas „Putinas“ ir „Rusija“, tačiau jos ėmė judėti skirtingomis kryptimis“, – laikraštyje „Vedomosti“ rašė politikos analitikas Andrejus Kolesnikovas.

A.Kolesnikovas: „Viena iš turnyro užduočių buvo suartinti sąvokas „Putinas“ ir „Rusija“, tačiau jos ėmė judėti skirtingomis kryptimis.“

V.Putinas stebėjo pirmąsias varžybas, tačiau praleido netikėtą Rusijos pergalę prieš Ispaniją ir jos pralaimėjimą Kroatijai ketvirtfinalyje.

Vietoj Kremliaus vadovo varžybas stebėjo nepopuliarusis premjeras Dmitrijus Medvedevas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas

Kovą V.Putinas nugalėjo prezidento rinkimuose sulaukęs 77 proc. rinkėjų paramos. Nepaisant įspūdingų skaičių, visuomenė į balsavimą žvelgė apatiškai, daugybė žmonių sakė balsuojantys už V.Putiną tik todėl, nes nėra jokios alternatyvos.

V.Putinas apie pensinio amžiaus pavėlinimą paskelbė čempionato atidarymo dieną ir stengėsi atitolinti save nuo šio sprendimo. Vis dėlto apklausos rodo, kad jam nepavyko to padaryti.

Liepą įvairių politinių jėgų koaliciją daugybė miestų organizavimo protestus prieš pensinio amžiaus pavėlinimą. Tiesa, demonstracijos nebuvo rengiamos miestuose, kuriuose vyko čempionato varžybos.

Pensinis amžius moterims bus pavėlintas nuo 55 iki 63 metų, vyrams – 60 iki 65 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius