-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po pražūtingos atakos prieš Egipto mečetę prezidentas įsakė pastatyti mauzoliejų

Egipto prezidentas Abdel Fattahas al Sissi įsakė pastatyti mauzoliejų, kuriame būtų pagerbti 305 žmonės, vienoje Šiaurės Sinajaus provincijos mečetėje nužudyti numanomų islamistų kovotojų.
Abdel Fattahas al Sisi prisaikdintas Egipto prezidentu.
Egipto prezidentas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Egiptas Mečetė

Prezidento pranešime nenurodoma, kur mauzoliejus bus pastatytas ar kas jį pastatys, tačiau sprendimas jį turėti atspindi vyriausybės jaučiamą gilią širdgėlą dėl itin daug aukų pasiglemžusio išpuolio – kruviniausio islamo ekstremistų įvykdyto išpuolio per Egipto naujausių laikų istoriją.

Atakos taikiniu tapusi al Raudos mečetė prie Šiaurės Sinajaus miesto Bir al Abedo buvo populiari tarp sufijų. Džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) ir kiti islamistai šios mistinės islamo atšakos sekėjus laiko atskalūnais ir neretai juos atakuoja.

Egipto kariškiai savo ruožtu nurodė, kad šalies aviacija per reidus, surengtus po išpuolio prieš mečetę Šiaurės Sinajuje, smogė kelioms transporto priemonėms, jas sunaikino ir nukovė visus jomis važiavusius žmones.

Kariuomenė šeštadienį pranešė, kad į šioms transporto priemonėms buvo smogta netoli ankstesnę dieną įvykdyto išpuolio prieš mečetę vietos.

Už išpuolį atsakomybės niekas neprisiėmė, tačiau grupuotė „Islamo valstybė“ yra žadėjusi išvalyti Sinajų ir Egiptą nuo sufijų. Sinajuje, kur vyriausybės pajėgus jau ne vienerius metus kovoja su grupuotėmis, išpuolius dažnai rengia vietinės „Islamo valstybės“ grupuotės kovotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius