Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po Rusijos agresijos prieš Ukrainą Lenkija pareiškė norą savo šalyje įkurdinti dvi NATO brigadas

„Jeigu pas mus atsirastų dvi sunkiosios NATO šalių karinės brigados, būtume patenkinti ir laimingi“, – pareiškė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis, antradienį dalyvavęs bendrame susitikime su Prancūzijos ir Vokietijos diplomatijos vadovais, rašo Tvn24.pl. Taip pat Lenkijos ministras vylėsi, kad Rusija tikrai traukia savo karines pajėgas iš Ukrainos pasienio ir tai niekaip nesusijęs su balandžio 1-ąja.
Rusų tankas Kryme
Rusų tankas Kryme / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Atsakydamas į žurnalistų klausimą apie Lenkijos norus sustiprinti NATO pajėgų buvimą Lenkijoje ir Baltijos šalyse, R.Sikorskis priminė, kad Aljansas praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje yra išsakęs politinę poziciją nedislokuoti didelės apimties karinių pajėgų naujųjų narių teritorijose.

Tačiau pastarieji įvykiai situaciją keičia iš esmės.

„Jeigu pas mus atsirastų dvi sunkiosios NATO brigados, būtume patenkinti. Priklauso nuo požiūrio, ar tai, ką padarė Rusija Ukrainai, keičia tą poziciją, bet mes vis tiek būsime laimingi, jeigu pas mus atvyks dvi sunkiosios brigados“, – pareiškė R.Sikorskis.

R.Sikorskis po susitikimo su Vokietijos ir Prancūzijos užsienio reikalų ministrais taip pat sakė, kad nėra jokio pagrindo, jog Rusija telktų kariuomenę prie Ukrainos sienų. Todėl tikimasi, kad Rusijos kariai tikrai pasitrauks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius