-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Sandy siautėjimo dar neatsitokėjusiame Niujorke vėl vykdoma evakuacija prieš naują audrą

Niujorke (JAV) dėl artėjančios naujos audros vėl pradėta dalies gyventojų evakuacija. Kaip praneša „CBS News“, iš Long Ailendo, stipriai nukentėjusio per uraganą Sandy, bus išgabenti ketverių senelių namų gyventojai su personalu.
Niujorkas po audros Sandy
Niujorkas po audros Sandy / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nors tikimasi, kad nauja audra bus gerokai silpnesnė nei Sandy, tačiau miesto valdžia mano, jog minėtos socialinės įstaigos gali nebesusidoroti su naujais stichijos smūgiais – jos jau dabar naudoja rezervinius elektros generatorius.

Nauja audra šiaurės rytų JAV pakrantę turėtų pasiekti trečiadienio rytą vietos laiku, o labiausiai sustiprės vakare. Prognozuojami dideli kritulių kiekiai – apie 3 cm lietaus ir iki 5 cm sniego. Vėjo gūsių greitis sieks šimtą kilometrų per valandą.

Kaip anksčiau paskelbė Niujorko meras Michaelas Bloombergas, nuo trečiadienio pietų iki ketvirtadienio vidurdienio bus uždaryti visi miesto parkai, vaikų aikštelės ir paplūdimiai.

Tropinis uraganas Sandy prieš savaitę praūžė per rytinę JAV teritoriją. Per jo šėlsmą smarkiai nukentėjo ir Niujorkas. Mieste kilo potvynis, sutriko visuomeninio transporto eismas ir elektros tiekimas. Uraganas visose Jungtinėse Valstijose pražudė 113 žmonių. Per keturias dešimtis iš jų – Niujorke. Sandy padaryti nuostoliai vertinami dešimtimis milijardų dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius