-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 09 /14:55

Po šaudynių Dalase JAV į gatves išėjo protestuotojai: juos teko tramdyti ašarinėmis dujomis, dešimtys sulaikytų

Po šaudynių Dalase JAV miestuose nuvilnijo protestai. Protestuotojai išėjo į gatves, norėdami pasiųsti policijai žinutę dėl brutalaus pareigūnų elgesio po to, kai šią savaitę jie nušovė du juodaodžius vyrus.
Protestai Finikse
Protestai Finikse / „Scanpix“/AP nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Per JAV miestus nuvilnijo protestų banga
  • Finikso policijai teko panaudoti ašarines dujas
  • Daugiausia demonstrantų sulaikyta Niujorke – mažiausiai 74
  • Finikse mažiausiai trys žmonės sužeisti

Protestuotojai rankose laikė plakatus ir skandavo „Juodaodžių gyvybės svarbios“. Kaip skelbia CNN, per protestus sulaikyta dešimtys žmonių, kilo muštynių. Penktadienį protestuotojai į gatves išėjo po to, kai snaiperis Dalase nušovė penkis policijos pareigūnus. Minios žmonių susirinko Dalase, kad pagerbtų žuvusius pareigūnus. Penktadienį demonstracijos prieš policijos brutalumą surengtos ne viename JAV mieste: Atlantoje (Džordžijos valstija), Baltimorėje (Merilando valstija), JAV sostinėje Vašingtone, Filadelfijoje (Pensilvanijos valstija), Detroite (Mičigano valstija), Naujajame Orleane (Luizinanos valstija), Nešvilyje (Tenesio valstija), Finikse (Arizonos valstija), San Fransiske (Kalifornijos valstija) ir Niujorke.

Pastarajame susirinkę demonstrantai skandavo „Juodaodžių gyvybės svarbios“. Per protestus Niujorke sulaikyta maždaug 74 žmonės.

Panaudojo ašarines dujas

Finikse tarp protestuotojų ir policijos kilo susirėmimai. Pranešta, kad Finikso policija prieš protestuotojus panaudojo ašarines dujas. Pareigūnai esą bandė įtikinti žmones pasitraukti iš gatvių.

Žurnalistė, esanti įvykio vietoje, Laura Gomez teigė mananti, kad pareigūnai tiesiog bando žmones priversti grįžti į namus: „Čia skraido policijos sraigtasparnis, žmonių prašoma palikti gatves, tačiau kai kurie iš jų labai nusivylę“. Anot jos, policijai panaudojus ašarines dujas kilo momentinė panika.

„Žmonės ėmė bėgti skirtingomis kryptimis. Buvo kilusi panika. Kai kurie pametė savo telefonus, akinius, iš akiračio dingo ir draugai, su kuriais jie čia atėjo“, – pasakojo žurnalistė. Neaišku, kas paskatino pareigūnus panaudoti ašarines dujas.

Mažiausiai tris sulaikė, yra sužeistų

Finikse buvo sulaikyti trys žmonės, mėtęsi akmenimis. „Pareigūnai buvo su šalmais, tad jie liko sveiki, tačiau mažiausiai šeši civiliai sužeisti“, – skelbia CNN.

Į pareigūnus skriejo buteliai

Baton Ruže (Luizianos valstija) buvo susirinkę apie 300 protestuotojų. Pastarieji apmėtė pareigūnus plastikiniais vandens buteliais ir puodeliais. San Fransiske (Kalifornijos valstija) žmonės laikė iškėlę plakatus, raginančius sustabdyti rasistinį pareigūnų elgesį. Protestuotojai buvo susirinkę pagrindinėje miesto gatvėje.

Sulaikymai – ir Atlantoje

Maždaug 2000 žmonių susirinko ir Atlantoje. Miesto metas Kasimas Reed socialiniame tinkle „Twitter“ rašė, kad „iki dešimties žmonių buvo sulaikyta per protestą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius