Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po šaudynių JAV mokykloje trijų sužeistų paauglių būklė tebėra kritinė

Trys paaugliai savaitgalį tebekovoja dėl savo gyvybių po to, kai kitas moksleivis šovė kiekvienam į jų į galvą per išpuolį vienoje JAV vidurinėje mokykloje, kurį, kaip paaiškėjo, mėgino sustabdyti vienas darbuotojas.
JAV Vašingtono valstijos mokykloje įvykdytas ginkluotas išpuolis.
JAV Vašingtono valstijos mokykloje įvykdytas ginkluotas išpuolis. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dviejų ligoninėje gydomų 14-mečių mergaičių ir vieno 15-mečio būklė tebėra kritinė po penktadienį įvykdytos kruvinos atakos šiaurės vakarinėje Vašingtono valstijoje, per kurią žuvo kita moksleivė ir užpuolikas.

Dar vieno 14-mečio, kuriam kulka pataikė į žandikaulį, būklė buvo sunki. Kaip pranešama, abu sužeisti berniukai buvo Jayleno Frybergo pusbroliai. Šis populiarus moksleivis, pirmus metus mokęsis Marisvilio-Pilčako vidurinėje mokykloje, penktadienį pradėjo šaudyti mokyklos kavinėje.

Trys ateinančios dienos bus lemiamos, – pažymėjo J.Roberts.

Evereto mieste už 50 km į šiaurę nuo Seatlo įsikūrusio Dievo Apvaizdos regioninio medicinos centro gydytoja Joanne Roberts sakė, mergaitėms buvo atliktos operacijos dėl šautinių žaizdų galvoje.

„Trys ateinančios dienos bus lemiamos“, – pažymėjo J.Roberts, paaiškinusi, kad tų operacijų prireikė smegenų paburkimui sumažinti.

Moksleivis Ericas Cervantesas sakė televizijai KIRO-TV, kad vienas mokyklos darbuotojas mėgino sutramdyti J.Frybergą, kuris šovė sau į kaklą po trumpų grumtynių. Tas šūvis buvo mirtinas, tačiau neaišku, ar J.Frybergas sąmoningai mėgino nusižudyti.

Policija aiškina šio išpuolio motyvus. Pareigūnai kol kas nepaskelbė žuvusios mergaitės vardo.

Vieno iš sužeistų berniukų senelis Donas Hatchas sakė naujienų milžinės CNN regioninei televizijai KOMO, kad užpuoliką ir tuos berniukus siejo giminystės ryšiai.

„Jie visi trys buvo pusbroliai ir gyveno arti vienas prie kito“, – aiškino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius