TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po skandalą sukėlusio „nuogalių“ vakarėlio – 15 dienų areštas

Maskvos teismas suėmė reperį Nikolajų Vasiljevą (VACÍO) už dalyvavimą „nuogalių“ vakarėlyje, kuris sukėlė Z aktyvistų ir tinklaraštininkų pyktį. Prieš tai į klubą „Mutabor“, kuriame vyko vakarėlis, atvyko teisėsaugininkai, o pati renginio organizatorė po vakarėlio ištrynė savo atsakymą pasipiktinusiesiems.
Skandalą sukėlęs „nuogalių“ vakarėlis
Skandalą sukėlęs „nuogalių“ vakarėlis / Telegram
Temos: 2 Skandalas Maskva

Maskvos teismas reperį VACÍO suėmė 15 dienų. Per vakarėlį jis ant penio buvo užsimaukšlinęs kojinę.

N.Vasiljevas buvo pripažintas kaltu dėl nedidelio chuliganizmo ir „LGBT propagandos“. Pagal pirmąjį straipsnį jam skirta 15 parų arešto, pagal antrąjį – 200 tūkst. rublių (beveik 2 tūkst. eurų) bauda, pranešė Maskvos bendrosios kompetencijos teismų spaudos tarnyba.

Pranešime sakoma, kad vakarėlyje reperis „pažeidė viešąją tvarką, reiškėsi šiurkščiais keiksmažodžiais ir savo „Telegram“ kanaluose platino informaciją, skirtą netradicinių seksualinių santykių propagandai“. Savo „Telegram“ kanale vakarėlio naktį jis paskelbė tik nuotrauką, kurioje yra be drabužių, tik su sportbačiais ir kojine ant lytinio organo, bei dvi žinutes, kuriose rašoma, kad jis „visų nekenčia“.

Pats reperis po vakarėlio sukelto skandalo rašė: „Esu paprastas rusų vaikinas, myliu savo šalį ir žinau, kad dabar nėra lengva. Tiesiog norėjau visiems padovanoti gerą nuotaiką“. O po nuosprendžio jis parašė: „Po....ui, pasportuosiu ir paskaitysiu knygas hahaha. Taika visiems“.

N.Vasiljevas yra pirmasis už tai nubaustas šio vakarėlio narys. Tačiau jis gali būti ne vienintelis patrauktas atsakomybėn: ketvirtadienio vakarą teisėsaugininkai taip pat atvyko į klubą „Mutabor“, buvo paimta vaizdo kamerų medžiaga.

Organizatoriai skelbė, kad renginio aprangos kodas – „Almost naked“. Vakarėlio svečiai, tarp kurių buvo Filipas Kirkorovas, Ksenija Sobčak, Dima Bilanas, atvyko su apnuoginančiais arba nuogumą imituojančiais drabužiais.

Nuotraukos ir vaizdo įrašai iš vakarėlio sukėlė prokremliškų visuomenės veikėjų ir propagandininkų pasipiktinimą. Kelios prokremliškos aktyvistų organizacijos parašė skundus įvairioms teisėsaugos institucijoms.

Vakarėlio skandalas per žiniasklaidą nuvilnijo net iki JAV – apie Z aktyvistų kilusį pyktį rašė ir „The Washington Post“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius