Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po tragedijos Rygoje „Maxima“ išmokėjo daugiau nei 600 tūkst. litų kompensacijoms

Trečiadienį prekybos tinklo „Maxima“ akcininkas ir Krizės valdymo grupės, suformuotos po tragedijos Zuolitūdėje, vadovas Ignas Staškevičius, susitiko su Latvijos gerovės ministre Ilze Vinkele.
Nelaimės vietoje
Nelaimės vietoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Susitikimo metu buvo aptarti galimi bendradarbiavimo modeliai, kurie leistų kaip galima efektyviau išmokėti pašalpas, kurias „Maxima“ skirs žuvusiųjų tragedijos metu vaikams. 

„Maxima“ pranešime spaudai rašo, kad žuvusiųjų vaikams, iki jie sulauks pilnametystės, bus mokama pašalpa, kuri sieks Latvijos vidutinį mėnesio atlyginimą, po mokesčių. Vaikams, kurių abu tėvai žuvo, ši pašalpa bus padvigubinta. 

Šiuo metu „Maxima“ kompensacijoms jau išmokėjo 126 tūkstančius latų (apie 618 tūkst. litų), ir šios išmokos tęsiamos. Mėnesinė pašalpa jau išmokėta penkiems vaikams. 

Šiuo metu „Maxima“ kompensacijoms jau išmokėjo 126 tūkstančius latų (apie 618 tūkst. litų), ir šios išmokos tęsiamos. Mėnesinė pašalpa jau išmokėta penkiems vaikams.

Šiuo metu prekybos tinklas teigia toliau besikeičiantis informacija su valstybės įmonėmis ir savivaldybių institucijomis, kad gautų tikslius duomenis apie asmenis, kuriems numatoma mokėti pašalpas.

Susitikime su ministre „Maxima“ norėjo gauti informaciją apie tai, kokią juridinę ir praktinę kompensacijų išmokėjimo formą nori pasiūlyti Latvijos Respublikos gerovės ministerija. Savo ruožtu I.Staškevičius supažindino Latvijos gerovės ministrę su parduotuvių tinklo „Maxima“ pasiūlymu išmokėti minėtas kompensacijas, pritraukus draudimo bendroves.

Abi šalys susitarė, kad reikia toliau bendradarbiauti ir ieškoti optimaliausių sprendimų, kaip padėti vaikams, kurie per Zuolitūdės tragediją neteko tėvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius