-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po trečios dukters gimimo – mirtis nuo uošvienės ir vyro rankų

Šiaurės rytų Afganistane suimta moteris, įtariama savo marčios nužudymu už tai, kad ši pagimdė trečią dukterį, praneša BBC. Nužudytosios vyras, vietos kovotojų grupuotės narys, taip pat įtariamas prisidėjimu prie nusikaltimo, tačiau jam nuo policijos pareigūnų pavyko pasprukti.
Afganistanas yra pavojingiausia valstybė moterims
Afganistanas yra pavojingiausia valstybė moterims / „Scanpix“ nuotr.

Žmogžudystė įvyko prieš dvi dienas Kunduzo provincijoje. Kūdikis, kuriam šiuo metu du mėnesiai, sužeistas nebuvo.

Berniuko gimimas Afganistane dažnai sutinkamas su didžiuliu džiaugsmu, tačiau mergaičių gimimas suvokiamas kaip našta. Teigiama, kad moterys, kurioms nepavyksta pagimdyti sūnaus, neretai šeimoje patiria smurtą.

Minėtas atvejis – tai tik vienas iš pastarųjų žiaurių nusikaltimų prieš moteris Afganistane. Praėjusių metų pabaigoje buvo paviešintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuoti žiaurūs 15-metės nuotakos patirti sužalojimai. Paauglę žiauriai kankino jos vyras.

Pasak vietos policijos vado Sufi Habibo, „motina prieš du mėnesius pagimdė trečią mergaitę. Vyras ir uošvienė pasmaugė ją už tai, kad ji pagimdė trečią dukterį“.

Berniuko gimimas Afganistane dažnai sutinkamas su didžiuliu džiaugsmu, tačiau mergaičių gimimas suvokiamas kaip našta.

Pasak policijos atstovų, uošvienė Wali Hazrata surišo savo 22 metų marčios Stori kojas, tuo tarpu jos sūnus pasmaugė savo žmoną. Manoma, kad įtariamasis priklauso nelegaliai ginkluotai grupuotei, turinčiai tam tikrą politinį palaikymą.

Vietos gyventojai BBC sakė, kad Stori dažnai prašydavo savo vyro sudėti ginklus. „Ji gyveno pragare, ne namuose. Ji taip pat dažnai prašydavo savo vyro likti namuose ir neprisijungti prie tų banditų“, – pasakojo kaimynas, nenorėjęs atskleisti savo vardo.

Kunduzo moterų teisių aktyvistė Nadira Gya pasmerkė šį nusikaltimą, sakydama: „tai buvo žiaurus išpuolis prieš nekaltą moterį“.

Vietos religiniai ir genčių vyresnieji taip pat pasmerkė žmogžudystę, pavadindami ją nusikaltimu prieš islamą, žmogiškumą ir moteris. Jie taip pat paragino nedelsiant nubausti nusikaltimą įvykdžiusius asmenis.

Nužudytosios anyta kol kas nepateikė jokių savo komentarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius