-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po žudynių „Charlie Hebdo“ ant kojų sukeltos ir britų saugumo pajėgos

Britų saugumo tarnybos šiuo metu yra paskelbusio didelį pavojų dėl galimų galvų pjaustymų po to, kai internatiniame pokalbių kanale buvo pastebėtas pokalbis apie planuojamus pasikėsinimus į britų karius, policiją ir slaptuosius informatorius, teigia independent.co.uk.
Britų policija
Britų policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po to, kai Naujųjų metų išvakarėse „Twitter“ pasirodė žinutė, kurioje vyras, pasiskelbęs kovojantis ISIS pusėje parašė, jog „Islamo valstybė Didžiojoje Britanijoje nužudė britų kareivį jo nuosavuose namuose“, buvo iš naujo pradėta baimintis, jog ekstremistai ir vėl siekia pakartoti Irako ir Levanto islamo valstybės (ISIS) kovotojų organizuotus žudymus.

Šių žudymu metu  pernai metais pagrobtiems įkaitams buvo peiliu nurėžiama galva, egzekucijų vaizdo įrašai skelbiami internete.

Nors, tarnybų teigimu, ši žinutė buvo sufalsifikuota – jokio įvyko nebuvo užfiksuota, tačiau tokį teroristų bauginimą derėtų suprasti kaip potencialią grėsmę.

Po „Charlie Hebdo“ tragedijos – nauji svarstymai

2014 m. pradžioje ISIS iškilimas Sirijoje ir Irake privertė Britų vyriausybę pakelti grėsmės lygį iki „sunkaus“, kas reiškia, jog išpuolis yra „labai tikėtinas“, bet ne neišvengiamas.

Nuo to laiko šis lygis išliko nepakitęs, tačiau tokio teroristinio išpuolio, koks įvyko š. m. sausio 7 d. Paryžiuje, „Charlie Hebdo“ redakcijoje, galimybės įvykti Britanijoje yra vis dar svarstomos.

Pranešama, jog policijos pareigūnams ir kariams yra patarta išlikti ramiems. Prancūzų kareiviai buvo įspėti nedėvėti savo uniformų keliaujant už kareivinių ir karinių bazių ribų, praneša „The Times“.

Sustiprintos pajėgos sostinėje

Scanpix/Sipa USA nuotr./Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas
Scanpix/Sipa USA nuotr./Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas

Po „Charlie Hebdo“ išpuolio patruliuojantys sraigtasparniai nuolatos skraido virš įvairių šalies sostinės vietų. Taip pat yra sustiprintos ir policijos pajėgos turistinėse zonose. Tikima, jog ISIS turi šimtus Didžiojoje Britanijoje gimusių kovotojų, kurie savo „namuose“ pernai vykdė teroro išpuolius.

Ministras Pirmininkas šį pirmadienį turėjo susitikimą valstybinio saugumo klausimais, kurio metu buvo analizuojamas saugumo pajėgų pasiruošimas Paryžiais tipo incidentų atveju.

Buvo aptarti galimi išpuolių scenarijai bei apmokymų ir treniruočių specifika. Kadangi įstatymai, reglamentuojantys šaunamųjų ginklų laikymą, Didžiojoje Britanijoje yra gana griežti, saugumo tarnybos, modeliuodamos galimus išpuolių scenarijus daugiau dėmesio nutarė skirti žmogžudystėms, atliekamoms šaltuoju ginklu – peiliu.

„Atakos, įvykdytos Paryžiuje, pademonstravo, kokį pavojaus lygį mes šiuo metu patiriame, ir kodėl mums nepaprastai svarbu yra sustiprinti savo saugumo pajėgas, norint išlaikysi mūsų žmonės saugius“, – teigė Davidas Cameronas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius