-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po žurnalisto išplūsto V.Putino Rusija svarstys siūlymą įvesti sankcijas Sakartvelui

Rusijos vyriausybė pirmadienį pareiškė esanti pasiruošusi svarstyti Valstybės Dūmos pateiktą siūlymą uždrausti Sakartvelo vynų ir mineralinio vandens importą, taip pat įšaldyti lėšų pervedimą iš Rusijos į Sakarvelą po ankstesnę dieną įvykusio incidento, kai vienas sakartveliečių televizijos žurnalistas tiesioginiame eteryje išplūdo Kremliaus vadovą Vladimirą Putiną.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“ nuotr.

„Valstybės Dūmos kreipimasis bus išnagrinėtas“, – žurnalistams sakė Rusijos premjero Dmitrijaus Medvedevo atstovas Olegas Osipovas.

Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas anksčiau nurodė, kad parlamento žemieji rūmai antradienį pateiks vyriausybei pasiūlymą uždrausti importuoti į Rusiją kartveliškus vynus ir mineralinį vandenį, taip pat blokuoti pinigų pervedimą į Sakartvelą.

Jis pažymėjo, kad į Sakartvelą iš užsienio siunčiamų pinigų perlaidų didžioji dalis atkeliauja iš Rusijos: praeitais metais iš šios šalies į Sakartvelą buvo pervesta 641 mln. JAV dolerių (571,6 mln. eurų).

Be to, į Rusiją išvežama didžioji dalis (62,3 proc.) Sakartvelo eksportuojamo vyno. Pernai į Rusiją iškeliavo 53,7 mln. butelių vynų, tai yra, 12,4 proc. daugiau negu 2017 metais.

Sekmadienį Sakartvelo televizijos „Rustavi 2“ laidų vedėjas Georgijus Gabunija tiesioginiame eteryje išsakė įžeidimų V.Putinui. Šį žurnalisto poelgį pasmerkė Sakartvelo prezidentė Salomė Zurabišvili ir premjeras Mamuka Bachtadzė, pareiškę, kad tai buvo „provokacija“.

Pirmadienį pasipiktinimą dėl reporterio necenzūrinių pareiškimų V.Putinui išreiškė Kremlius ir Rusijos užsienio reikalų ministerija. Valstybės Dūmos tarybos nariai savo ruožtu nutarė reikalauti kartvelų žurnalisto baudžiamosios atsakomybės ir jo ekstradicijos į Rusiją.

Po šio incidento G.Gabunija taip pat buvo dviem mėnesiams nušalintas nuo pareigų. „Rustavi 2“ nurodė, kad reporteris šiuo laikotarpiu negalės vesti arba rengti jokių jos laidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius