-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija atnaujino 2007 metais dingusios M.McCann paiešką Portugalijoje

Portugalijos policija, pasitelkusi kolegų iš Vokietijos ir Jungtinės Karalystės pagalbą, antradienį atnaujino prieš 16 metų šalies pietiniame Algarvės regione dingusios mažametės britės Madeleine McCann paiešką.
Portugalijos policija ieško dingusios merginos
Portugalijos policija ieško dingusios merginos / „AFP“/„Scanpix“

Apie 20–30 pareigūnų dirbo prie Aradės užtvankos, esančios maždaug už 50 km nuo Praja da Luso kurorto, kur 2007 metais paskutinį kartą buvo pastebėta trimetė M.McCann.

Portugalijos policija aptvėrė teritoriją uždarydama ją žiniasklaidai ir visuomenei, pastatė mėlynos spalvos palapinę. Liudininkai nurodė, kad antradienį policija prieš pat 8 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku policija pradėjo paiešką už maždaug kelių kilometrų nuo palapinės.

Portugalijos teisminė policija pirmadienį paskelbė pareiškimą, kuriame teigiama, kad paieška atnaujinama Vokietijos valdžios institucijų prašymu, padedant Jungtinės Karalystės pareigūnams.

Vokietijos prokurorai Braunšveige išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad šiuo metu Portugalijoje vykdomas M.McCann bylos tyrimas ir taikomos baudžiamojo proceso priemonės.

Pareiškime priduriama, kad Portugalijos prokuratūra, pasitelkdama Vokietijos federalinės kriminalinės policijos tarnybos pareigūnų pagalbą, įgyvendina šias priemones teikdama abipusę teisinę pagalbą.

„Išsamesnė informacija apie įvykio aplinkybes šiuo metu neskelbiama dėl tyrimo taktinių priežasčių“, – teigiama pranešime.

2020 metų viduryje Vokietijos pareigūnai pareiškė, kad šioje byloje įtariamasis yra 45-erių vokietis Christianas Brueckneris, 2007-aisiais viešėjęs Algarvės regione. Jis griežtai neigia šiuos kaltinimus.

Ch.Brueckneris šiuo metu atlieka septynerių metų laisvės atėmimo bausmę už 2005 metais Portugalijoje įvykdytą išprievartavimą.

Taip pat jis yra tiriamas įtariant M.McCann nužudymu, bet kaltinimai jam nebuvo pateikti. Jis ne vienerius metus yra praleidęs Portugalijoje, įskaitant ir Praja da Luso miestą.

Šia byla jau seniai domisi visas pasaulis, o apie M.McCann dingimą buvo sukurta daugybė knygų ir dokumentinių filmų.

Atlygis už M.McCann, kuriai šiuo metu būtų 20 metų, suradimą siekė kelis milijonus JAV dolerių.

JK, Portugalijos ir Vokietijos policija vis dar aiškinasi, kas nutiko tą naktį, kai pietų Portugalijos kurorte iš lovos dingo mergaitė. Ji miegojo tame pačiame kambaryje kaip ir jos brolis dvynys ir sesuo, kuriai tuo metu buvo dveji metai, o tėvai vakarieniavo netoliese esančiame restorane su draugais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius