-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Policija ėmė ardyti judėjimo „Užimk Volstritą“ palapines Niujorke

Niujorko policija pademonstravo jėgą ir ėmė ardyti judėjimo „Užimk Volstritą“ palapinių miestelį, įsikūrusį Zuccotti parke, praneša BBC.
Policininkai eina pro protestuotoją Zuccotti parke.
Policininkai eina pro protestuotoją Zuccotti parke. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Miesto meras Michaelas Bloombergas savo „Twitter“ paskyroje pareiškė, kad protestuotojai turi „laikinai pasitraukti ir patraukti palapines“, tačiau vėliau galės grįžti į parką, kai jis bus išvalytas.

Rugsėjį Niujorke prasidėjęs judėjimas „Užimk Volstritą“ protestuoja prieš ekonominę nelygybę ir inspiravo dešimtis panašių protestų visame pasaulyje.

Analogiška protestuotojų stovyklavietė Oklende (Kalifornija) buvo išardyta pirmadienį.

Tiesioginėje interneto transliacijoje iš Niujorko matyti, kaip protestuotojai susirinkę į būrį skanduoja: „Visą dieną, visą savaitę užimk Volstritą!“ ir „visas pasaulis stebi“.

Niujorko valdžia ir meras M.Bloombergas nuolat patyrė spaudimą iš verslo atstovų uždaryti šalia finansinio kvartalo įsikūrusių protestuotojų stovyklavietę.

Judėjimo „Užimk Volstritą“ nariai reikalauja socialinio ir ekonominio teisingumo, tvirtindami, kad Jungtinėse Valstijose turtai priklauso 1 procentui gyventojų, o patys protestuotojai atstovauja likusiems 99 procentams piliečių.

Išvaikydami protestuotojų stovyklą Oklende policijos pareigūnai pirmadienį sulaikė 33 žmones. Sekmadienį policija jėga nutraukė ir protestą Portlande. Ten buvo sulaikyta apie pusšimtis žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius