-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 01 28 /14:39

Policija: Jeruzalėje du žmones pašovė 13-metis palestinietis

Rytų Jeruzalėje du žmones – tėvą ir sūnų – šeštadienį pašovė 13-metis palestinietis, pranešė Izraelio policija.
Išpuolis Jeruzalėje
Išpuolio vietoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šaulys buvo „neutralizuotas ir sužeistas“, sakoma pranešime.

Pasak policijos, užpuolikas yra 13-metis aneksuotos Rytų Jeruzalės gyventojas.

Anksčiau izraeliečių skubios pagalbos tarnyba „Magen David Adom“ (MDA) pranešė, kad Rytų Jeruzalėje prie pat senamiesčio per išpuolį buvo pašauti mažiausiai du žmonės.

„10 val. 42 min. (ir Lietuvos laiku) gautas skambutis... [dėl] šaudymo per teroristinę ataką... Įvykio vietoje yra du nukentėjusieji“, – sakoma MDA pranešime apie ataką Silvano rajone.

Incidentas įvyko kitą dieną po to, kai užpuolikas palestinietis Rytų Jeruzalėje prie vienos sinagogos nušovė septynis žmones. Tai vienas kruviniausių pastaraisiais metais išpuolių prieš izraeliečius, žymintis naujausią Izraelio ir palestiniečių konflikto eskalaciją.

Per šeštadienio incidentą buvo sužeisti 47 metų vyras ir jo 23 metų sūnus, pranešė greitosios pagalbos medikai. Abu sužeistieji yra sąmoningi, jų būklė apibūdinama kaip vidutinio sunkumo ar sunki, jie gydomi ligoninėje.

Policijai skubant į įvykio vietą du praeiviai iš teisėtai turimų ginklų pašovė 13-metį užpuoliką. Policija paėmė užpuoliko ginklą ir nuvežė sužeistą paauglį į ligoninę.

Vaizdo medžiagoje matyti, kaip policininkai nulydi prie neštuvų tik apatiniais vilkintį paauglį už nugaros surakintomis rankomis. Pareigūnai aptvėrė įvykio vietą, į ją suvažiavo pagalbos tarnybos ir saugumo pajėgos, danguje skraidė sraigtasparniai.

„Jis laukė norėdamas iš pasalų užpulti civilius šventą šabo dieną“, – sakė Izraelio policijos atstovas Deanas Elsdunne (Dinas Elsdunė). Jis pridūrė, kad paauglys šaudė į penkių civilių grupę.

Šeštadienio įvykiai – JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno vizito regione išvakarėse – padidino tolesnio smurto tikimybę, nors šis mėnuo Izraelyje ir okupuotame Vakarų Krante ir taip yra vienas kruviniausių pastaraisiais metais.

Penktadienį užpuolikas palestinietis žydų gyvenvietėje Rytų Jeruzalėje nušovė mažiausiai septynis žmones, tarp jų 70 metų moterį.

Izraelio armija pranešė, kad šeštadienį Vakarų Krante dislokavo dar vieną batalioną.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu sakė vėliau šeštadienį, pasibaigus šabui, sušauksiąs savo saugumo kabineto posėdį dėl tolesnio atsako į penktadienio išpuolį prie sinagogos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius