-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija Oklande vaikė ir suiminėjo judėjimo „Occupy Oakland“ protestuotojus

Protestų prieš Volstritą judėjimo dalyviams šeštadienį Oklande (Kalifornija, JAV) pabandžius užimti miesto centro pastatus, tarp jų – rotušę, policija panaudojo ašarines dujas ir areštavo daugiau kaip 100 žmonių.
Oklande protestuotojai susigrūmė su policija.
Oklande protestuotojai susigrūmė su policija. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Judėjimo „Occupy Wall Street“ (Užimk Volstritą) vietos grupės „Occupy Oakland“ (Užimk Oklandą) protestuotojai iš pradžių buvo nusitaikę į Henry Kaiserio suvažiavimų centrą, o paskui patraukė prie organizacijos „Young Men's Christian Association“ (YMCA) būstinės ir rotušės, sakė policijos atstovė Johnna Watson.

„Šiuo metu yra daugiau kaip 100 areštų“, – telefonu sakė J.Watson, kuri pridūrė, kad buvo sužeisti trys policijos pareigūnai, suniokoti keli policijos automobiliai ir išdaužytos kelių parduotuvių vitrinos.

„Occupy Oakland“ dalyviai, kurie spalio 25-ąją, po susirėmimų su policija, buvo išvaryti iš savo protesto stovyklos Franko Ogawos aikštėje, prieš šį savaitgalį paskelbė, kad bus surengtas „sukilimo festivalis“ kuriame nors tuščiame pastate.

„Nepaprasta diena, – šeštadienį vakare buvo paskelbta „Occupy Oakland“ „Twitter“ puslapyje (@OccupyOakland). – Į pastatą nepatekome, bet kovėmės taip, lyg nuo to priklausytų mūsų ateitis. Myliu jus visus!“

Anksčiau šeštadienį paskelbtame pareiškime policija nurodė, kad pirmieji areštai įvyko, kai protestuotojai ignoravo nurodymus skirstytis ir pradėjo mėtyti į pareigūnus akmenis ir kitokius daiktus.

Demonstracijoje, kuri prasidėjo taikiai, dalyvavo maždaug tūkstantis žmonių, kurie žygiavo minėto suvažiavimų centro link. Tame centre yra 5,5 tūkst. vietų arena, teatras ir patalpos renginiams.

Demonstrantams ten nuėjus, keli protestuotojai bandė išlaužti tvorą ir užimti pastatą, pranešė žiniasklaida.

Policija nurodė, kad minia pradėjo naikinti statybinę įrangą ir tvoras, be to, svaidė į pareigūnus butelius, akmenis, metalinius vamzdžius, purškalų skardines ir degančias signalines raketas.

Policijai išvaikius demonstrantus, maždaug 500 jų vėliau vėl susibūrė ir tęsė protestą Franko Ogawos aikštėje.

„Jeigu policininkai nori ginti turtą, o ne žmones, tai, manau, rodo, kokie yra miesto prioritetai“, – sakė Carla Orendorff, Kalifornijos universiteto Deivise studentė.

Protestai prieš nelygybę ir korporacijų įtaką JAV politikai prasidėjo pernai rugsėjį Niujorke ir greit išplito visoje šalyje. Iki metų pabaigos dauguma demonstrantų buvo išvyti iš miestų gatvių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius