Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija: šaudynių Ohajuje rasinių motyvų kol kas nenustatyta

JAV tyrėjai iki šiol nerado jokių įrodymų, kad praeitą savaitgalį įvykdytos šaudynės Ohajo valstijos mieste Deitone buvo motyvuotos rasinės neapykantos, pirmadienį pranešė policija.
Šaudynių vietoje
Šaudynių vietoje / „Scanpix“/AP nuotr.

„Remiantis vien tuo, ką dabar turime, nematome jokių užuominų, kad motyvas buvo rasė“, – sakė Deitono policijos viršininkas Richardas Biehlas, pateikęs atnaujintos informacijos apie sekmadienį paryčiais įvykdytą išpuolį.

Šešios ir devynių aukų, žuvusių nuo 24 metų baltojo užpuoliko kulkų, buvo juodaodžiai. R.Biehlas nurodė, kad kol kas per anksti atmesti prielaidą, jog išpuolis buvo įvykdytas iš rasinių paskatų.

„Dar nepatikrinome visų įrodymų, taigi, kol patikrinsime visus įrodymus, negalime to atmesti“, – per spaudos konferenciją sakė policijos viršininkas.

Viena iš aukų buvo paties užpuoliko sesuo.

R.Biehlas sakė, kad užpuolikas turėjo didelės talpos šovinių dėtuvių, todėl jis būtų galėjęs paleisti apie 250 kulkų, jeigu policija nebūtų jo nukovusi greičiau nei per minutę.

Policijos vadas pripažino, kad faktas, jog civilis be jokių apribojimų galėjo pasinaudoti tokia ugnies galia, yra „fundamentaliai probleminis“.

Iš maždaug 30 sužeistų per šį išpuolį žmonių 14 buvo pašauti, įskaitant žudiko sesers draugą – jam kulka pataikė į liemenį. Šis jaunuolis padeda policijai vykdyti tyrimą, sakė R.Biehlas.

Visi trys jaunuoliai atvyko kartu į Ohajo senamiestį, kuriame veikia daug barų, naktinių klubų ir restoranų, bet vėliau šaulys atsiskyrė nuo sesers ir jos draugo, aišino R. Biehlas.

Šios šaudynės įvyko praėjus vos 13 valandų po kito išpuolio Teksase, kai užpuolikas šeštadienį ryte pradėjo šaudyti į žmones sausakimšame prekybos centre „Walmart“ El Paso mieste.

Prieš šią ataką, nusinešusią 22 žmonių gyvybes, įtariamasis internete paskelbė manifestą prieš imigrantus.

El Pase šaudęs 21 metų Patrickas Crusiusas buvo suimtas ir apkaltintas tyčine žmogžudyste, už kurią gali būti skirta mirties bausmė.

Meksikos užsienio reikalų ministras šias šaudynes, nusinešusias septynių meksikiečių gyvybes, apibūdino kaip „teroro aktą“ ir sakė, kad šalis gali svarstyti galimybę prašyti, kad JAV išduotų suimtąjį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius