-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos pareigūnas JAV nušovė rašikliu mojavusį vyriškį invalido vežimėlyje

Apie antrą valandą nakties policija buvo iškviesta į Hiustono East Endo globos namus, rašo chron.com. Ten gyvenantis šizofrenikas Brianas Claunchas, kuriam amputuotos ranka ir koja, smarkiai susijaudino po to, kai jo prižiūrėtojas atsisakė jam duoti sodos vandens ir cigaretę.
Neįgalusis vežimėlyje
Neįgalusis vežimėlyje / 123RF nuotr.

Hiustono policijos departamento atstovė Jodi Silva teigė, kad vyriškis prie atvykusių policijos pareigūnų artėjo agresyviai ir mėgino įdurti jiems daiktu, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, buvo rašiklis.

B.Claunchas ignoravo policijos įsakymus ir grasino jiems, globos namų savininkui Johnui Garciai papasakojo prižiūrėtojas. B.Claunchas priežiūros namuose gyveno pastaruosius pusantrų metų. Liudininkai teigia, kad B.Claunchas vieną iš pareigūnų įspeitė į kampą. Pareigūnas Matthew Marinas, penkerius metus dirbantis Hiustono policijos departamente, iššovė tik vieną kartą, baimindamasis dėl savo ir kolegos saugumo, teigė J.Silva. Invalido vežimėlyje sėdėjęs B.Claunchas mirė įvykio vietoje.

Johnas Garcia, priežiūros namų direktorius, pasakojo, kad B.Claunchui patiko „braižyti“, tad prieš dvi dienas jis davė rašiklį. Direktorius negalėjo tiksliai pasakyti, ar rašiklis, su kuriuo B.Clauchas mojavo incidento metu, buvo tas pats, kurį jam davė direktorius prieš kelias dienas.

Globos namų savininkas šokiruotas

Globos namų savininkas J.Garcia buvo apstulbintas, kai neilgai trukus po incidento šeštadienį atvyko į priežiūros namus. „Jam kartais pablogėdavo, tačiau mes tiesiog nekreipdavome dėmesio“,− apie B.Claunchą pasakojo J.Garcia, kuris globos namus valdė pastaruosius aštuoneris metus.

Pasitaikydavo, kad B.Claunchas nesutikdavo grįžti į globos namus ir J.Garcia paskambindavo policijai. Kai tik B.Claunchas pastebėdavo policijos pareigūnus, į namus grįždavo nesipriešindamas.

Globos namų direktoriui B.Claunchas pasakojo, kad savo dešinę koją virš kelio ir visą dešinę ranką prarado patekęs po traukiniu. Žuvusiajam buvo keturiasdešimt metų, į globos namus jis atvyko dalyvaudamas Harriso County globos programoje.

Kaimynai girdėjo šūvius

Trys vyriškiai, kurie kitoje gatvės pusėje nuomojasi namą, sakė, kad globos namuose gyvenantys žmonės anksčiau nekėlė problemų. „Tai tylus ir mažas rajonas, mes niekada neturėjome jokių problemų“,− teigė matininkas Randy Kingery.

R.Kingery pasakojo, kad jis su savo kambariokais buvo verandoje kai atvyko policija ir šūvį išgirdo praėjus kelioms minutėms, kai policija įėjo į globos namus. „Mes negalėjome patikėti, kad jie tikrai iššovė iš ginklo“,− sakė R.Kingery.

Pagal standartinę procedūrą, pareigūnai, dalyvavę susišaudyme, tris dienas dienas po to dirba neišvykdami iš policijos pastato. Taip dirbs ir M.Marinas, kuris priklauso Pietų centrinei patrulių divizijai. J.Silva teigė, kad Hiustono policijos žmogžudysčių skyrius ir vidaus reikalų skyrius bei Harriso County apygardos prokuratūra tirs šį incidentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius