Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
03 06

Įvardijo, kaip Rusija įsiskverbė į Europos Sąjungos institucijas

Rusijos žvalgyba naudoja Serbijos agentą, kad infiltruotųsi į Europos Sąjungos institucijas ir skleistų Kremliui palankias kalbas apie invaziją į Ukrainą, teigiama Vakarų žvalgybos ataskaitoje, su kuria susipažino amerikiečių leidinio „Politico“ žurnalistai.
Šnipas
Šnipas / Sergiu Nista / Unsplash nuotr.

Pasak dokumentų, dar 2023 m. spalį Serbijos pilietis Novica Antičius – aktyvus „įtakos agentas“, kuris sąmoningai glaudžiai bendradarbiavo su Rusijos saugumo agentūra – Briuselyje rengė susitikimus su Europos pareigūnais, ypač su Europos Parlamento nariais.

Teigiama, kad tarp šių europarlamentarų buvo Vokietijos žaliųjų partijos įstatymų leidėja Viola von Cramon-Taubadel, Italijos socialistų ir demokratų partijos įstatymų leidėja Alessandra Moretti ir Slovakijos konservatyvios Europos liaudies partijos frakcijos narys Vladimiras Bilčikas, tvirtinama žvalgybos ataskaitoje. Tačiau pažymima, kad pateiktoje informacijoje nėra nieko, kas leistų manyti, kad minėti europarlamentarai žinojo apie N.Antičiaus ryšius su Rusijos federaline saugumo agentūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius