Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Politico“: Vokietija ruošia savo kariuomenę karui su Rusija

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius paskelbė apie planus reorganizuoti šalies kariuomenę, kad ji būtų tinkama karui, skelbia amerikiečių leidinys „Politico“.
Borisas Pistorius
Borisas Pistorius / „Scanpix“ nuotr.

„Tikslas – pertvarkyti Bundesverą taip, kad jis būtų optimalus net ir nepaprastosios padėties, gynybos, karo atveju“, – pabrėžė jis.

Pažymima, kad naujosios Vokietijos ginkluotosios pajėgos bus suskirstytos į keturias rūšis – tradicinę kariuomenę, karinį laivyną ir aviaciją, taip pat naują kibernetinės ir informacinės erdvės padalinį. Taip pat bus įsteigtos operatyvinės ir pagalbinės vadavietės.

Naujasis kibernetinis padalinys bus atsakingas už kovą su hibridinėmis grėsmėmis ir taktines užduotis, pavyzdžiui, elektroninį karą. Be to, kariuomenėje nuo šiol bus vidaus saugumo pajėgos, o oro pajėgos prižiūrės savo orlaivių būklę – šią funkciją anksčiau atliko Gynybos ministerija.

Siekiama, kad Vokietijos kariuomenė taptų veiksmingesnė, būtų nutrauktas dešimtmečius trukęs mažų išlaidų laikotarpis ir pasirengta būsimam Rusijos iššūkiui.

„Kadangi Rusija suabejojo Europos taikos tvarka, Vokietijai ir jos sąjungininkėms susidarė ypatinga grėsminga situacija“, – teigiama Vokietijos gynybos ministerijos pareiškime.

B.Pistorius tikisi, kad pokyčiai bus įgyvendinti artimiausiais mėnesiais.

Ministras taip pat pažymėjo, kad buvo svarstomas klausimas dėl privalomosios karinės tarnybos sugrąžinimo, tačiau šiuo metu jis nėra rengiamas.

Vokietijos ginkluotosiose pajėgose tarnauja 181 tūkst. karių, o iki 2031 m. planuojama jų skaičių padidinti iki 203 tūkst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius