Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Politologas Glebas Pavlovskis skeptiškai vertina Dmitrijaus Medvedevo galimybes vėl tapti prezidentu

Efektyvios politikos fondo vadovas Glebas Pavlovskis laiko būsimas Michailo Prochorovo ir Aleksejaus Kudrino galimybes Rusijos politinėje scenoje palankesnes, nei dabartinio prezidento Dmitrijaus Medvedevo, taip jis komentavo D.Medvedevo pareiškimus susitikime su Maskvos valstybinio universiteto žurnalistikos fakulteto studentais.
Balsavo Dmitrijus Medvedevas.
Balsavo Dmitrijus Medvedevas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kad galėtume prognozuoti būsimus šalies lyderius ir būsimos vyriausybės sudėtį, galimus kandidatus į prezidentus, reikia atidžiai analizuoti ne tiek tai, ką kalba D.Medvedevas, kiek tai, ką nutyli A.Kudrinas“, – agentūrai „Interfax“ trečiadienį pareiškė G.Pavlovskis.

„Tokių žmonių, kaip A.Kudrinas, M.Prochorovas ir Aleksejus Navalnas, strategijose daugiau svarbių ateičiai elementų, negu gerbiamo Dmitrijaus Anatoljevičiaus retorikoje“, – sakė politologas.

Pasak jo, D.Medvedevo pareiškimas, esą jis ateityje balotiruosis į prezidento postą, „liudija, kad jo, kaip savarankiško politiko, pozicija yra labai netvirta“.

„Jeigu jis ketina tapti prezidentu, kodėl atsisakė tą daryti dabar? Reikia labai aiškiai pasakyti, kodėl šiandien jis laiko save nevertu šių pareigų, o kai taps vyresniu, po šešerių ir 12 metų, manys, kad yra vertas“, – pareiškė G.Pavlovskis.

„Šis pasisakymas užduoda klausimą ne dėl D.Medvedevo prezidentavimo, bet dėl jo pasirengimo tapti ministru pirmininku. Ar jis sugebės suformuoti stiprią vyriausybę, kokios reikia Rusijai? Ar tai bus nepriklausoma vyriausybė?“ – pažymėjo G.Pavlovskis.

Kaip sako politologas, hipotezės apie naują D.Medvedevo kadenciją pagrindą sudaro prielaida, kad kandidatas į valstybės vadovo postą Vladimiras Putinas turi šešerius garantuoto prezidentavimo metus.

„Tačiau matome, kad tų garantuoto prezidentavimo metų jis neturi, nes jis jau rinkimų metu neturi būtino pasitikėjimo. Todėl jam reikės kažko imtis. Tikriausiai reikės paskelbti priešlaikinius rinkimus į Valstybės Dūmą, o galbūt bus ir  priešlaikiniai prezidento rinkimai“, – sakė G.Pavlovskis.

„Mes matėme šį rudenį ir žiemą, kad turėdama milžiniškus pasitikėjimo išteklius, valdžia sugebėjo viską labai greit iššvaistyti“, – pareiškė politologas.

V.Putino ir D.Medvedevo tandemą G.Pavlovskis vadina neteisėtu.

„V.Putinui reikalinga parama, jis nusilpo ir negali tikėtis anksčiau buvusios tautos meilės, jam reikalingi sąjungininkai, ir D.Medvedevas kaip tik toks sąjungininkas. Jų užgimęs tandemas labai keistas, jis primena valtį, kurioje sėdi išsigelbėję po laivo katastrofos. Juodu valtyje vieni ir prašo visų tos valties nesiūbuoti, tačiau valtyje tik juodu“, – pareiškė G.Pavlovskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius