Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Politologas Ramūnas Vilpišauskas: sugyventi Prancūzijoje lengva nebus

Išsaugoti Vakarų vertybes ir sugyventi skirtingoms etninėms-religinėms grupėms Prancūzijoje po praėjusios savaitės kruvinų išpuolių lengva nebus, „Žinių radijui“ sakė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto direktorius Ramūnas Vilpišauskas. Vakarų vertybių principo laikymosi siekį Prancūzijoje rodo, anot politologo, sekmadienio kovos su terorizmu eisenos visoje Prancūzijoje.
Eitynių akimirka
Eitynių akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai, kas vakar vyko Paryžiuje ir kituose Prancūzijos miestuose – ši tikrai įspūdingo masiškumo akcija – rodo bent jau didelės dalies Prancūzijos visuomenės siekį laikytis vakarietiškų principų ir vertybių. Žinoma, akcijos praeina ir kasdieniame gyvenime labai daug lemia tai, kas imasi politinės iniciatyvos ir patraukliau suformuoja tam tikrus politinius pasiūlymus, susijusius su tokio pobūdžio problemų sprendimu”, – laidoje „Ryto espresso“ pirmadienį sakė R. Vilpišauskas.

Pasak jo, kol kas labai sudėtinga prognozuoti, kokį poveikį šis įvykis gali turėti Nacionalinio fronto partijos Prancūzijoje populiarumui:

„Žinoma, daug kas stebės, kaip toliau rutuliosis kontekstas artėjant prezidento rinkimams Prancūzijoje. Čia jau dabartiniai valdantieji veikiausiai galvos, kaip imtis iniciatyvos ir atsiliepti į visuomenėje egzistuojantį nerimą, pasiūlant protingus sprendimus, kurie leistų išsaugoti tas iki šiol puoselėtas Vakarų vertybes ir tuo pačiu sugyventi skirtingoms etninėms religinėms grupėms Prancūzijoje, o tai, žinoma, nebus lengva”, – sakė R. Vilpišauskas.

Bemaž 3 mln. 700 tūkst. žmonių, įskaitant pasaulio lyderius, sekmadienį ėjo kovos su terorizmu eisenose visoje Prancūzijoje. Čia dalyvavo įvairių šalių vadovai, tačiau Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės nebuvo. R. Vilpišausko teigimu, jos dalyvavimas būtų buvęs logiškas, bet esą yra gerai bent tai, kad ten vyko Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Visą laidos „Ryto espresso“ įrašą klausykite čia.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius